Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Πώς βάζεις δύο ελεφαντάκια για ύπνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα τραύματα, ο αποχωρισμός από τη μητέρα και ένας κτηνίατρος με φαντασία - Δείτε φωτογραφίες.

Όπως κάθε γονιός ξέρει, πολλές φορές η ώρα του ύπνου για τα παιδιά είναι μια περιπέτεια. Φανταστείτε λοιπόν πόσο μεγάλη περιπέτεια μπορεί να είναι το να βάλει κανείς για ύπνο δυο… ελεφαντάκια, συνολικού βάρους 246 κιλών.

Ο ευφάνταστος κτηνίατρος ωστόσο, σε καταφύγιο για ορφανούς ελέφαντες, στην Ινδία, βρήκε τη λύση για να κοιμίσει την 3 μηνών Rupa και την 11 μηνών Aashi: τους φόρεσε… πιτζάμες και κάλτσες.

Κι όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, το «κόλπο» δούλεψε.

Τα δύο ελεφαντάκια χωρίστηκαν από τη μαμά τους λίγο μετά τη γέννα και με τη μητρική στοργή να τους λείπει, δυσκολεύονταν πολύ να κοιμηθούν στο σκληρό τσιμεντένιο δάπεδο του καταφυγίου , στη βορειοανατολική Ινδία.

Η Rupa είχε πέσει σε ένα ρέμα όταν ήταν μόλις μερικών εβδομάδων. Είχε παγιδευτεί εκεί με αποτέλεσμα η μητέρα της να μην μπορεί να τη φτάσει. Όταν οι χωρικοί άκουσαν το απελπισμένο κλάμα της τη μετέφεραν στο καταφύγιο.

Η Aashi είχε βρεθεί μόνη σε χαντάκι, χωρίς τη μητέρα της. Παρότι επέστρεψε κοντά της, λίγο μετά ξαναβρέθηκε μόνη. Η μητέρα και το κοπάδι της την είχαν απορρίψει. Έτσι βρέθηκε κι εκείνη στο καταφύγιο.

Αρχικά δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες για την επιβίωσή τους. Αλλά οι δύο μικρές είναι αγωνίστριες- και βοήθησε και η φαντασία του κτηνιάτρου Panjit Basumatary του International Fund for Animal Welfare.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει παρακολούθηση της θερμοκρασίας στα μικρά ελεφαντάκια», εξηγεί, «πολλές φορές τα πρωινά τα έβρισκα να κρυώνουν. Υπήρχε σκεπτικισμός στην αρχή αλλά τα ελεφαντάκια συνήθισαν γρήγορα και υπήρξαν αποτελέσματα και στην βελτίωση της κατάστασής του».

Παρά τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματά τους, τα δύο μικρά αναρρώνουν και σχεδιάζεται, εν καιρώ, η επιστροφή τους στη φύση.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.