Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Albarracin, η γραφική κωμόπολη μέσα στα πετρώδη βουνά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιήγηση σε ένα εθνικό Μνημείο της Ισπανίας - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το Albarracin είναι μια ισπανική κωμόπολη στην επαρχία Teruel, στην Αραγονία με ιδιαίτερη ομορφιά και περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους που ζουν στα 1.200 μέτρα υψόμετρο.

Ένα γραφικό μέρος που περιβάλλεται από πετρώδη βουνά αποτελώντας Εθνικό Μνημείο από το 1961. Θεωρείται ότι πήρε το όνομά του από την οικογένεια Μπανού Ραζίν κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής κυριαρχίας στην Ιβηρική Χερσόνησο, ενώ παρέμεινε υπό μουσουλμανική κυριαρχία μέχρι το τέλος του 12ου αιώνα, οπότε πέρασε στα χέρια των Ρωμαιοκαθολικών.

Το γεωγραφικό της σημείο αλλά και το φυσικό τοπίο είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Η οροσειρά Sierra de Albarracin που την περιβάλλει αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα μαίανδρο του ποταμού Guadalaviar έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μοναδικών τοπίων που έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο επισκέπτης.

Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ισπανίας και όχι άδικα. Το γεγονός ότι αποτελεί επίσης μια απομονωμένη περιοχή το κάνει να έχει αποκτήσει μια άγρια ομορφιά, ενώ η ιστορία του που είναι διάχυτη σε όλη την πόλη, γοητεύει όποιον την επισκεφτεί.

Περπατώντας κανείς στα δρομάκια της πόλης θα κάνει ένα μεσαιωνικό ταξίδι με τα γραφικά σπίτια να έχουν αναπαλαιωθεί ενώ το κόκκινο χρώμα του πηλού είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα δει κανείς κάνοντας μια βόλτα. Ένα από τα πράγματα που εκπλήσσει τους επισκέπτες που φτάνουν στην πόλη του Albarracin είναι ο επιβλητικός οχυρωματικός περίβολος του, του οποίου περίμετρος είναι μεγαλύτερη από την περιοχή του αστικού κέντρου. Αυτό που βλέπουμε σήμερα αντιστοιχεί σε τρεις διαφορετικές περιόδους κατασκευής με κύριες αυτές του 10ου και 11ου αιώνα.

Η πλατεία Plaza Mayor, το δημαρχείο αλλά και ο Καθεδρικός ναός του Ελ Σαλβαδόρ που εφάπτεται με το παλιό επισκοπικό παλάτι το οποίο χτίστηκε τον 16ο αιώνα είναι μερικά από τα σημεία της πόλης που ξεχωρίζουν. Ο Πύργος του Andador (Πύργος του περιπατητή) στέκεται φρουρός στην κορυφή του λόφου έξω από την πόλη και προκαλεί δέος. Είναι αρκετά εύκολο να ανεβεί κανείς στον κεντρικό πύργο, ακολουθώντας τα μονοπάτια που οδηγούν εκεί.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν διαφορετικό ταξιδιωτικό προορισμό 3,5 ώρες ανατολικά της Μαδρίτης για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτή την γοητευτική και μυστηριακή ταυτόχρονα πλευρά της Ισπανίας. Έχει τουρισμό όλο το χρόνο φτάνοντας εκεί κυρίως επισκέπτες που έχουν ανακαλύψει αυτό το καλά κρυμμένο μυστικό.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.