Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Βαρδακαστάνη - Αβραμόπουλου 22/3

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 21.03.2016

Αρ. Πρωτ.: 450

Συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα έχει αύριο 22 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF).

Η συνάντηση αυτή έρχεται σε συνέχεια ενεργειών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του EDF για το ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών με αναπηρία. Από τον Οκτώβριο του 2015 η Συνομοσπονδία είχε αποστείλει επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις στον Επίτροπο Μετανάστευσης, ενώ και την προηγούμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της ΕΟΚΕ, ο κ. Βαρδακαστάνης είχε απευθύνει ερώτηση στον κ. Αβραμόπουλο για τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με αναπηρία.

Μετά και την απόφαση της τελευταίας συνόδου για το προσφυγικό ζήτημα, κρίνεται ακόμη πιο επιτακτική η προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών με αναπηρία. Θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου με τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word (134.17 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.