Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

O 11χρονος που υποβλήθηκε σε μαστεκτομή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ιστορία του πρώτου παιδιού στη Βρετανία που υπεβλήθη σε αυτή τη εγχείρηση.

Ένας εντεκάχρονος μαθητής στη Βρετανία είναι το πρώτο παιδί στη χώρα που υπεβλήθη σε μαστεκτομή. Ο γενναίος Lewis Deakin, από το Manchester πάσχει από αρτηριοφλεβική δυσπλασία (AVM), που δημιουργεί καλοήθεις όγκους στις αρτηρίες του στήθους του. Για να καταπολεμηθεί η σπάνια πάθηση που έχει νεαρός υποβλήθηκε πρόσφατα σε μια μαστεκτομή για την αφαίρεση του δεξιού θωρακικού μυ του στο Νοσοκομείο Παίδων του Birmingham.

Όμως, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει 15 εγχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, ο Lewis δεν αφήνει την κατάσταση του να καταβάλει και τώρα λέει ακόμη και στους φίλους του στο σχολείο ότι η ουλή του είναι στην πραγματικότητα ένα δάγκωμα... καρχαρία. Η περήφανη μητέρα του, η 34χρονη Victoria δήλωσε: «Ήταν ένα πραγματικά μεγάλο εξόγκωμα στο στήθος του και φαινόταν ακόμη και μέσα από τα ρούχα του. Είναι το μόνο παιδί στη χώρα που έχει κάνει μαστεκτομή. Θα είχα καταρρεύσει, αν συνέβαινε σε μένα αλλά ο Lewis το αντιμετωπίζει πραγματικά καλά. Αρχικά είχε πτοηθεί από την ουλή αλλά πλέον λέει στα κορίτσια στο σχολείο ότι δέχθηκε επίθεση από καρχαρία!»

Ο 11χρονος διαγνώστηκε με την σπάνια πάθηση που προσβάλει έναν στους 100.000 ανθρώπους πριν από τρία χρόνια όταν είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων του Birmingham. Μετά την χειρουργική επέμβαση τον Απρίλιο του 2014 είχε μια ταχεία ανάρρωση. Η μητέρα του που όπως λέει χρειάστηκε να αφήσει πολλές φορές τα άλλα της δυο παιδιά πίσω για να είναι στο πλευρό του εντεκάχρονου γιου της. Πλέον προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει κι άλλους γι’ αυτή τη σπάνια πάθηση μιλώντας για την ιστορία του γιου της. «Δεν υπάρχει συνειδητοποίηση ή συμβουλές για τους ανθρώπους που ζουν με αυτήν την πάθηση παρά μόνο στο Facebook» αναφέρει η μητέρα του παιδιού τονίζοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κακώς δεν γνωρίζουν γι’ αυτή την κατάσταση.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.