Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας για κακοπληρωτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τελεσίγραφα σε περισσότερους από 30.000 στρατηγικά κακοπληρωτές δανειολήπτες στέλνουν οι τράπεζες με σαφέστατο μήνυμα: «Πληρώστε τα δάνεια σας, διαφορετικά θα λάβετε ειδοποιητήριο πλειστηριασμού» ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

Ήδη οι τράπεζες, όπως αναφέρουν πηγές στο «Έθνος», έχουν εντοπίσει περισσότερους από 30.000 στρατηγικά κακοπληρωτές, ενώ οι διασταυρώσεις στοιχείων συνεχίζονται και δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.

Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις, αντιμέτωποι με πλειστηριασμό θα βρεθούν αρχικά περί τους 10.000 δανειολήπτες, που έχουν μεγάλα ακίνητα στην κατοχή τους και οι οποίοι αν και μπορούν συστηματικά αποφεύγουν να ρυθμιστούν και να πληρώσουν.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων επιδιώκει να προστατεύσει για τουλάχιστον τρία χρόνια τη μεταβίβαση σε funds όσων έχων με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης την κύρια κατοικία.

Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες με δάνεια σε καθυστέρηση, τις επόμενες μέρες θα αποσταλούν οι δεύτερες ειδοποιήσεις, το μήνυμα των οποίων δεν θα αφήνει πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις. Οι "κόκκινοι" θα πρέπει να ρυθμιστούν, διαφορετικά- σύμφωνα με την προειδοποίηση- θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να βγει σε πλειστηριασμό το υποθηκευμένο ακίνητο, ακόμα κι αν πρόκειται για κύρια κατοικία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.