Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Θαμμένη κάτω από το χιόνι παραμένει η Ουάσιγκτον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκκληση της δημάρχου στους κατοίκους να μην κυκλοφορούν - Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί.

Σε κατάσταση «παράλυσης» παραμένει σήμερα η πόλη της Ουάσιγκτον μετά το πέρασμα της χιονοθύελλας ρεκόρ που σάρωσε το σύνολο των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης όπου η επιστροφή στην καθημερινότητα ήταν πιο εύκολη.

Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των όγκων χιονιού βρίσκονται στο απόγειό τους μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 31 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, όμως λόγω του ύψους-ρεκόρ του χιονιού, με 67 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ και 56 εκατοστά στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον θα χρειαστούν πολλές ημέρες εντατικών εργασιών.

Στην Ουάσιγκτον, που είναι λιγότερο συνηθισμένη σε τέτοιους είδους χιονόπτωση σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη, τα δημόσια σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν εκτός λειτουργίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις καθαρισμού των δρόμων και να αποτραπούν ατυχήματα.

«Συνεχίζουμε να ζητάμε από τους κατοίκους, πεζούς και οδηγούς, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους. Ακόμα κι αν οι δρόμοι είναι προσβάσιμοι, χρειάζεται ακόμα να καθαρίσουμε τους χώρους στάθμευσης και τα κράσπεδα» των δρόμων, επισήμανε η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Μίριελ Μπάουζερ, σε δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Προειδοποιήσεις για επαγρύπνηση εξέδωσαν οι αρχές από την Παρασκευή όταν η χιονοθύελλα Τζόνας άρχισε να σαρώνει την περιοχή, ρίχνοντας σε διάστημα 36 ωρών έως και ένα μέτρο χιόνι σε τουλάχιστον δέκα Πολιτείες δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα 85 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που προκλήθηκαν λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ άλλοι υπέστησαν καρδιακή ανακοπή ενώ καθάριζαν το χιόνι και άλλοι από δηλητηρίαση λόγω του μονοξειδίου του άνθρακα.

Τουλάχιστον 5 είναι οι νεκροί στην περιοχή της Νέας Υόρκης, 6 στη Βόρεια Καρολίνα, 6 στη Βιρτζίνια, 4 στη Νότια Καρολίνα, δύο στο Κεντάκι και το Νιου Τζέρσεϊ και μία γυναίκα στην Πενσιλβάνια, ένας νεκρός στο Μέριλαντ, το Άρκανσο, το Οχάιο, το Ντέλαγουερ και στην Ουάσιγκτον.

Από την Παρασκευή, σε διάστημα τριών ημερών, περισσότερες από 11.000 πτήσεις ακυρώθηκαν. Ίδια η κατάσταση και στο μετρό της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, το δεύτερο πλέον πολυσύχναστο της χώρας με περίπου 700.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση υπό φυσιολογικές συνθήκες. Τα δρομολόγια ξεκίνησαν ωστόσο πραγματοποιούνται αραιά, μόλις στις μισές από τις 6 γραμμές, αποκλειστικά στο υπόγειο τμήμα και με συχνότητα 20 έως 25 λεπτών.

Και τα λεωφορεία λειτουργούν περιορισμένα, από το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν έγινε και η Βουλή των Αντιπροσώπων ακύρωσε τις συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, στη Νέα Υόρκη τα αεροδρόμια, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτούργησαν εκ νέου.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε όταν η χιονοθύελλα μαινόταν «σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρόμοι ήταν άδειοι, επέτρεψαν στα εκχιονιστικά μηχανήματα να κάνουν τη δουλειά τους, έφθασαν τα 2.500 στο απόγειο» της κακοκαιρίας, είπε στο CNN ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Εξάλλου η δημοτική αρχή της μεγαλούπολης είχε απευθύνει έκκληση σε εθελοντές, στους οποίους κατέβαλε 13,5 δολάρια την ώρα, επιτρέποντας να πραγματοποιηθούν οι επιχειρήσεις καθαρισμού.

Η Νέα Υόρκη παραμένει ωστόσο καλυμμένη από ένα παχύ στρώμα χιονιού και ο Μπλάζιο κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν σταθμευμένα τα οχήματά τους, τα οποία συχνά έχουν μετατραπεί σε τεράστιους χιονάνθρωπους.

«Έως το Σάββατο, δεν θα επιβληθούν πρόστιμα» υποσχέθηκε ο ίδιος.

Αντίθετα στην πόλη της Ουάσιγκτον οι αρχές προειδοποιούν προκειμένου οι κάτοικοι να μην χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους: η αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Κάθι Λανιέρ ανακοίνωσε ότι οι απερίσκεπτοι οδηγοί που αποφασίσουν να πάρουν τα οχήματά τους και παγιδευτούν στο χιόνι κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 750 δολάρια για παρακώλυση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Washington Post.

Στη Νέα Υόρκη, οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων μπόρεσαν να επωφεληθούν από το σκηνικό όπως ποτέ άλλοτε, ενώ ο σκηνοθέτης Κέισι Νέιστατ ανήρτησε ένα βίντεο στον ιστότοπο YouTube κατά τη διάρκεια του οποίου κάνει σερφ στη μέση του δρόμου, ενώ τον τραβάει ένα αυτοκίνητο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.