Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Υπάρχει τελικά και 9ος πλανήτης κοντά στη Γη;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 20 Ιανουαρίου του 2016 οι ερευνητές Konstantin Batygin και Michael Brown δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό «The Astronomical Journal». Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως υπάρχει και ένατος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα.

Στην πραγματικότητα ο αριθμός των πλανήτων που αποτελούν το ηλιακό μας σύστημα ήταν και είναι ένα θέμα που δίχαζε και εξακολουθεί να διχάζει την επιστημονική κοινότητα. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως αν επιχειρήσει κάποιος να αναζητήσει στο Google από πόσους πλανήτες αποτελείται το ηλιακό μας σύστημα, κάποια άρθρα αναφέρουν πως υπάρχουν 8 πλανήτες και άλλα να κάνουν λόγο για 9.

Ωστόσο, οι δύο επιστήμονες, αναλύοντας τα δεδομένα, υποστηρίζουν ότι υπάρχει και ένατος πλανήτης, ο οποίος, μάλιστα, βρίσκεται σε κοντινή τροχιά με τη Γη και έχει μέγεθος σχεδόν όμοιο με του Ποσειδώνα, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γης. Στην ίδια έρευνα, υποστηρίζεται πως ο «Planet X», όπως τον αποκαλούν, περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο με μια τεράστια και πολύ ελλειπτική τροχιά, που κάνει 15.000 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Αυτό εξηγεί και το λόγο που μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί από κάποιο τηλεσκόπιο.

Πρέπει, εντούτοις, να επισημανθεί πως μέχρι να βρεθούν απτές αποδείξεις της ύπαρξης του ένατου πλανήτη, του ηλιακού μας συστήματος, η θεωρία αυτή εξακολουθεί να παραμένει αμφισβητούμενη.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.