Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων εξωσωματικής γονιμοποίησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τη χορήγηση της άδειας απαιτείται έλεγχος στους χώρους και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων.

Δέκα χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου για την «εφαρμογή της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής» καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Μ.Ι.Υ.Α.).

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «ναι» στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Υγείας με το οποίο κατοχυρώνεται, μεταξύ άλλων, η νόμιμη και ασφαλής λειτουργία των Μ.Υ.Ι.Α. και η θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών, προκειμένου αφενός μεν να αποφευχθούν κίνδυνοι που απειλούν την υγεία των ιατρικώς υποβοηθούμενων γυναικών, αφετέρου δε να είναι δυνατή η επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν, μάλιστα, ότι σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια που ήδη λειτουργούν, πρέπει για τη χορήγηση της άδειας να προηγηθεί έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι χώροι και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων αυτών είναι ο αναγκαίος και εάν καλύπτουν τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου περιλαμβάνεται η αντικατάσταση του όρου «εργαστήριο ανδρολογίας» σε «εργαστήριο σπερματολογίας», αλλά και διορθώσεις ορθογραφικών και συντακτικών λαθών, σημείων στίξης, η αρίθμηση των παραγράφων του κειμένου, άσκοπες υπογραμμίσεις...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.