Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Εκατό τόνοι φρέσκου γάλακτος δωρεάν στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 132.000 οι συσκευασίες που θα δοθούν στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ενίσχυση του Προγράμματος Σίτισης και Προαγωγής Υγιεινής Διατροφής στα σχολεία της χώρας, υπεγράφη σήμερα μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τη μια και της Ένωσης Φυλής «Χολστάιν» (ράτσα αγελάδας), της ΜΕΒΓΑΛ και του Ινστιτούτου «Πρόληψη» από την άλλη.

Οι γαλακτοπαραγωγοί προσφέρουν δωρεάν 100 τόνους φρέσκο γάλα για να διανεμηθεί σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μια περιοχή που εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικά μετά το κλείσιμο αρκετών βιομηχανικών μονάδων.

Το γάλα θα συσκευάσει δωρεάν η βιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, προσφέροντας συνολικά 312.000 συσκευασίες και η διανομή θα γίνει από την «Πρόληψη». Η αρχική προσφορά αποτιμάται σε 119.000 ευρώ. Η δωρεά αυτή διπλασιάζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο είναι και ο Μέγας Δωρητής του Προγράμματος από το 2012 -κι έτσι η συνολική προσφορά ανέρχεται σε 238.000 ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι να προστίθενται 25 επιπλέον σχολεία στο Πρόγραμμα, να επωφελούνται 2.358 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2015-2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.