Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΓΓΔΕ: Θα καθυστερήσουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές παντού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αργεί ακόμα, όπως, φαίνεται η καθιέρωση υποχρεωτικής εγκατάστασης συσκευών πληρωμής με κάρτες καθώς η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να παραδώσει το σχετικό πόρισμα μέχρι τέλος του 2016.

Σύμφωνα με απόφαση του υπηρεσιακού ΓΓΔΕ, Ι. Μπάκα παρατείνεται έως τις 31/12 2016 η ομάδα θα διερευνήσει τα εξής:

α) υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet). Με άλλα λόγια όλοι οι εκτελωνισμοί και οι πληρωμές δασμών και φόρων στα τελωνεία θα πραγματοποιούνται μέσω του τραπεζικού συστήματος.

β) την αποδοχή καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών. Ουσιαστικά το ΥΠΟΙΚ θα δέχεται πληρωμές φόρων με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

γ) την υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS). Ουσιαστικά θα διερευνηθεί η δυνατότητα υποχρεωτικής εγκατάστασης συσκευών χρέωσης καρτών (POS) από όλους τους επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών σε ιδιώτες και τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης.

δ) την καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις εφορίες.

ε) την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των Υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.