Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

6 σημάδια που υποδηλώνουν ότι έχετε υγιή σεξουαλική ζωή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν ξέρετε τι κάνουν οι γείτονες στην κρεβατοκάμαρα και το πιθανότερο είναι και να μη θέλετε να μάθετε αλλά δεν αναρωτιέστε καμιά φορά αν η δική σας ερωτική ζωή είναι φυσιολογική και τι μπορείτε να κάνετε για να τη διορθώσετε;

Για παράδειγμα, πόσο συχνά είναι υγιές τα ζευγάρια να κάνουν σεξ ; Και είναι φυσιολογικό εσείς και ο σύντροφός σας να κάνετε πάντα τα ίδια πράγματα στο κρεβάτι; Πώς θα αξιολογούσε άραγε ένας θεραπευτής την σεξουαλική σας ζωή;
Εδώ, είναι 6 σημάδια που φανερώνουν ότι οι συμπεριφορές σας στην κρεβατοκάμαρά είναι υγιείς και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τα πράγματα.

Νιώθετε καλά με το σώμα σας
Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και στην οποία συμμετείχαν γυναίκες ηλικίας 18 έως 49, διαπιστώθηκε ότι εκείνες που ήταν ικανοποιημένες με το σώμα τους ήταν επίσης και περισσότερο ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή. Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια του σεξ το μέγεθος των μηρών και η κοιλιά αποσπούν την προσοχή και ενδεχομένως το μέγεθός τους επηρεάζει την ευχαρίστηση. Επιπλέον η απώλεια βάρος έχει αποδειχθεί πώς ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση αντρών και γυναικών.

Δεν φοβάστε να ζητήσετε αυτό που θέλετε
Όταν κάνει κανείς καλό σεξ, σημαίνει πώς έχει βρει την τέλεια εκείνη συνταγή που τον/την ικανοποιεί σε προσωπικό επίπεδο. Αν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας και δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που σας διεγείρει ερωτικά μήπως να του το αποκαλύψετε; Αν ντρέπεστε να το ομολογήσετε προφορικά, υπάρχει και ο γραπτός λόγος να ξέρετε.

Καμιά φορά το προγραμματίζετε
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σεξ πρέπει να προκύψει αυθόρμητα. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Αν ο ελεύθερός σας χρόνος είναι περιορισμένος και ασχολείστε όλη μέρα με τα παιδιά στο σπίτι, ο προγραμματισμός του σεξ δεν είναι κακή ιδέα.

Βάλτε τα παιδιά για ύπνο, μαγειρέψτε κάτι ελαφρύ, αποβάλλετε το στρες και την ένταση της ημέρας με μια καλή ταινία και ολοκληρώστε την ημέρα σας κάνοντας σεξ με τον σύντροφό σας. Θα δείτε πώς θα κοιμηθείτε πολύ καλύτερα!

Δεν μετράτε τις φορές που κάνετε σεξ
Είτε κάνετε σεξ πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα, είτε μια φορά τον μήνα, δεν είστε από τα ζευγάρια που μετράτε τις φορές που ήρθατε σε επαφή γιατί δεν θεωρείτε ότι αυτός αποτελεί τρόπος αξιολόγησης της σχέσης σας.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Economic Behavior & Organization, οι ερευνητές ζήτησαν από ζευγάρια να διπλασιάσουν τις φορές που έκαναν σεξ. Σε σύγκριση με ζευγάρια που έκαναν σεξ όποτε το ήθελαν, η πρώτη ομάδα δεν ήταν πιο ευτυχισμένη.

Σας αρέσει
Δεν έχει σημασία πόσες φορές την εβδομάδα ή το μήνα κάνετε σεξ, αν έρχεστε κάθε φορά σε οργασμό ή όχι, το πιο σημαντικό είναι ότι κάθε φορά το απολαμβάνετε. Αισθάνεστε πιο κοντά με τον σύντροφό σας και έχετε καλύτερη διάθεση. Αυτά τα δύο είναι που έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία.

Παρακάμπτετε το «σεξ του ελέους»
Έτσι το αποκαλεί η σεξολόγος Aline Zoldbrod, διαχειρίστρια της ιστοσελίδας, SexSmart.com. Είναι όταν κάνετε σεξ για χάρη του συντρόφου σας, ακόμα κι αν είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε. Ορισμένοι ειδικοί σε θέματα σχέσεων θεωρούν πώς δεν πρέπει να παρακάμπτετε τις ανάγκες του συντρόφου σας αλλά τι μπορεί να σας προσφέρει το σεξ όταν το κάνετε σαν αγγαρεία; «Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην έχετε όρεξη καποιες φορές και μπορείτε να το εξηγήσετε με ωραίο τρόπο στον σύντροφό σας», τονίζει η Zoldbrod. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να είστε εσείς εκείνη που θα πάρει την πρωτοβουλία να κάνετε σεξ την επόμενη φορά ώστε να του δείξετε ότι τον θέλετε.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.