Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Στοίβαξαν πάνω από 100 πτώματα σε μαζικό τάφο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Έρευνα κατά αστυνομικών μιας μικρής κοινότητας διεξάγουν οι Αρχές του Μεξικού που φαίνεται ότι στοίβαξαν τουλάχιστον 105 πτώματα, αγνώστου ταυτότητας, θύματα εγκληματικών ενεργειών, σε έναν μαζικό τάφο στο κεντρικό Μεξικό, ανέφεραν χθες αξιωματούχοι.

Οι σωροί εντοπίστηκαν σε μια μικρή κοινότητα στην πολιτεία Μορέλος, η οποία έχει τον υψηλότερο δείκτη απαγωγών στην χώρα, δήλωσε ο εισαγγελέας της πολιτείας Χαβιέ Πέρεζ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα, η έρευνα ενάντια στους αστυνομικούς αφορά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος και παραβίαση του νόμου για την κάλυψη της ταφής των πτωμάτων.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τον αριθμό των αξιωματικών που βρίσκονται υπό έρευνα, ούτε για πόσο χρονικό διάστημα ο μαζικός τάφος πιστεύεται ότι λειτουργούσε.

Τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες και οι περισσότερες περιείχαν ένα μπουκάλι με τον αριθμό της υπόθεσης από τις αστυνομικές έρευνες, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο από την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας, που ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

«Ήταν όλοι στοιβαγμένοι σε ένα τεράστιο λάκκο», δήλωσε ο αξιωματούχος. Ο μαζικός τάφος ανακαλύφθηκε, στα πλαίσια μιας έρευνας που είχε ζητήσει η οικογένεια ενός άνδρα που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2013. Αν και το πτώμα του είχε ταυτοποιηθεί από ελέγχους DNA, ήταν ακόμη πεταμένος στον τάφο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.