Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τον Οκτώβριο έρχονται και τα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia το μόνο που μένει είναι η υπογραφική της σχετικής Υπουργικής απόφασης που θα ορίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Να υπενθυμίσουμε πως τα τα ανασφάλιστα οχήματα υπολογίζονται ότι είναι περίπου 1 εκατομμύριο τα οποία στερούν περίπου 100 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο ενώ με βάση τα αποτελέσματα της νέας εφαρμογής του Επικουρικού Κεφαλαίου περίπου ένα στα πέντε οχήματα είναι ανασφάλιστο.

Οι κάτοχοι οχημάτων πάντως από την 1η Μαΐου μπορούν να διαπιστώσουν εάν το όχημά τους είναι ασφαλισμένο επισκεπτόμενοι το site του Επικουρικού Κεφαλαίου και του Κέντρου Πληροφοριών στη διεύθυνση www.hic.gr.

Εκεί πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, επιβεβαιώνει εάν το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων.

Τσουχτερά πρόστιμα

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, όταν εντοπίζονται, με τη διασταύρωση των στοιχείων, τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει 8 ημέρες για να πληρώσει 250 ευρώ παράβολο υπέρ Δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων δεν «υπακούσουν», κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων και αδειών από 10 μέρες μέχρι και για τρία χρόνια, με τις βαρύτερες ποινές να προβλέπονται για όσους εμπλέκονται σε ατυχήματα ή υποτροπιάζουν.

Επιπλέον προβλέπεται και φυλάκιση δύο μηνών, καθώς και η επιβολή και χρηματικού προστίμου, που ανέρχεται σε 500 ευρώ για τα επιβατικά ΙΧ και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.