Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Εγκυμονούσα «κόπηκε» από διαγωνισμό πυροσβεστών με απόφαση του αρχηγού του Σώματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Κόκκινη» κάρτα από το ΣτΕ στον αρχηγό του Σώματος.

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος με απόφαση του είπε «όχι» σε υποψήφια που ζητούσε να περάσει τις αθλητικές δοκιμασίες του διαγωνισμού δοκίμων πυροσβεστών μετά τον τοκετό της καθώς την χρονική περίοδο που είχαν ορίσει ήταν 6 μηνών έγκυος.

Μάλιστα, το Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεσε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που συντασσόταν με την άποψη του αρχηγού.

Οι δικαστές αφού ερμήνευσαν τα άρθρα του Συντάγματος για την ισότητα και την προστασία της οικογένειας αλλά και την σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία δικαίωσαν την υποψήφια καθώς έκριναν ότι «δικαιολογείται χάριν της προστασίας της μητρότητας η αναβολή της αθλητικής εξέτασης σε χρόνο μεταγενέστερο της γέννησης του παιδιού, χωρίς αυτό να παρακωλύει την πρόοδο του σχετικού διαγωνισμού».

Σύμφωνα με την απόφαση η αναβολή της αθλητικής εξέτασης της εγκυμονούσης υποψηφίας «δεν παρακωλύει την πρόοδο του διαγωνισμού, αφού αυτός συνεχίζεται με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων, μεταξύ των οποίων και της εγκυμονούσης υποψηφίας, στις γραπτές εξετάσεις και τα λοιπά στάδια του διαγωνισμού».

Και προσθέτει η απόφαση του ΣτΕ:

«Αν μεν, βάσει των αποτελεσμάτων των γραπτών εξετάσεων και των λοιπών σταδίων του διαγωνισμού, η εγκυμονούσα υποψηφία δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των επιτυχόντων υποψηφίων, αυτή αποκλείεται από την κατάταξη, παρελκούσης πλέον της υποβολής της στις αθλητικές δοκιμασίες.

Αν, αντιθέτως, η εγκυμονούσα περιλαμβάνεται μεταξύ των επιτυχόντων, τότε υποβάλλεται στις αθλητικές δοκιμασίες, μετά τον τοκετό, όταν, σύμφωνα με γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού, δεν θα υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πρόβλημα στην υγεία της.

Στην περίπτωση αυτή, εφ’ όσον ανταποκριθεί στις αθλητικές δοκιμασίες, η υποψήφια καλείται για φοίτηση στην, αμέσως μετά τη γέννηση του τέκνου, εκπαιδευτική σειρά, εφαρμοζομένης αναλόγως της προπαρατεθείσης διατάξεως του άρθρου 12 παρ. 2 του Π.Δ. 19/2006 και της αντίστοιχης προς αυτή διατάξεως της προκηρύξεως του επιδίκου διαγωνισμού, σύμφωνα με την οποία, όταν κατά την κατάταξη στη Σχολή Πυροσβεστών διαπιστωθεί η κυοφορία δοκίμου πυροσβέστου, αυτή εξέρχεται της Σχολής και καλείται για επαναφοίτηση στην αμέσως μετά τη γέννηση εκπαιδευτική σειρά, εξερχομένη δε επιτυχώς από τη Σχολή, εντάσσεται στην επετηρίδα πυροσβεστών της εκπαιδευτικής σειράς, της οποίας ήταν επιτυχούσα».

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2007 και αφορούσε την κατάταξη στην Πυροσβεστική 1.260 δοκίμων πυροσβεστών γενικών καθηκόντων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.