Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Την Κυριακή αποφασίζουν οι αγρότες πώς θα αντιδράσουν στα νέα μέτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση στις 11:00 στη Νίκαια Λάρισας.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων καλεί όλους τους ανθρώπους της παραγωγής σε συγκέντρωση την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο στη Νίκαια Λάρισας για να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν στα νέα οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα.

«Αναλογιζόμενοι όλοι μας το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί και δημιουργηθεί με τη διεθνή αλλά και εγχώρια οικονομική κρίση, όπου ο πρωτογενής τομέας παρουσιάζεται ως ο κυρίαρχος χαμένος των διεθνών και εγχώριων αγορών, η διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επιτακτική», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.

«Σκοπός μας είναι να αποφασίσουμε όλοι μαζί τη μορφή του αγώνα που θα ακολουθήσουμε, όχι μόνο για τον κλάδο μας, αλλά και για όλους τους καταναλωτές. Απέναντι σε τρόικα και λανθασμένες πολιτικές. Δίνοντας, ίσως, την ύστατη στιγμή, την ευκαιρία να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων, κοιτάζοντας κατάματα τη στυγνή και σκληρή πραγματικότητα που οδηγεί σε συρρίκνωση και αφανισμό τον πρωτογενή τομέα. Δηλαδή τον τομέα μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

-----------------

Στους δρόμους οι αγρότες της ΠΑΣΥ στην Αργολίδα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες της ΠΑΣΥ στην Αργολίδα, οι οποίοι επέδωσαν επίσης ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ομάδα πενήντα περίπου αγροτών από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αργολίδας, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, έφτασαν στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά μέτρα και είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Χειβιδόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, «αρκετά από τα αιτήματα που πραγματεύονται δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους. Εκείνο που είναι σαφές και προσδιορίζεται στα αιτήματά τους είναι ότι δεν αρνούνται την φορολογία, αλλά αντίθετα, να υπάρχει μια συγκεκριμένη κλίμακα κι από τις 30.000 ευρώ και πάνω να υπάρχει ισχυρότατη φορολογία για τους μεγαλοαγρότες». Γενικά ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας δήλωσε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους είπε, ότι το ψήφισμά τους θα το καταθέσει στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Οι αγρότες μετά την συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, έκαναν αυτοκινητοπορεία στους δρόμους του Ναυπλίου και αναχώρησαν για τα χωριά τους, ενώ κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε γενικό αγροτικό ξεσηκωμό, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που φέρνει το 3ο μνημόνιο για τον αγροτικό κόσμο.

Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών της Αργολίδας είναι η φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, η κατάργηση των τεκμηρίων, το αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Η προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%, η κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες. Το αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Επίσης, η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους και καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.

Επίσης, ζητούν την άμεση πληρωμή ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την άμεση πληρωμή για την ακαρπία του 2011 από το πρόγραμμα Π.Σ.Ε.Α. που κινδυνεύει να χαθεί και άμεση ολοκλήρωση στις περιοχές που είναι σε εξέλιξη το έργο του Αναβάλλου και σχεδιασμός για περιοχές που έχουν πρόβλημα λειψανδρίας.

Τέλος, ότι οι αγρότες της ΠΑΣΥ έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για μεθαύριο Τετάρτη, με αποκλεισμό των Δ.Ο.Υ. στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.