Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι εκπληκτικές τοποθεσίες του Game of Thrones που μπορείς να επισκεφθείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογραφίες με τα μαγευτικά μέρη που έχουν καθηλώσει το κοινό - Δείτε τον χάρτη.

Η πέμπτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς έχει τελειώσει εδώ και κάποιους μήνες αφήνοντας πολλά ανοιχτά θέματα και τους οπαδούς σε αγωνία. Η σειρά που έχει κατακτήσει το τηλεοπτικό κοινό, όσο καμία άλλη, φημίζεται μεταξύ άλλων για τις ανατροπές της, τις επικές της μάχες, τις δυνατές ερμηνείες και φυσικά για τις μηχανορραφίες από κάθε πλευρά για την κατάκτηση του «Iron Throne».

Ένα ακόμα όμως στοιχείο της σειράς που τραβάει όλο και περισσότερους φαν είναι η κινηματογράφηση τοποθεσιών απαράμιλλης ομορφιάς που βάζουν το κοινό σε έναν φανταστικό μεσαιωνικό κόσμο. Αυτές οι περιοχές κινηματογράφησης βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη και προφανώς προσφέρονται για ταξίδια.

Κάθε περιοχή θα ήθελε να «κλέψει» λίγη από τη μαγεία του Game Of Thrones - και όχι άδικα- αφού «Ο τουρισμός στο Ντουμπρόβνικ τα τελευταία χρόνια αυξάνεται 10% κάθε χρόνο και νομίζω ότι για την μισή περίπου αύξηση ευθύνεται το Game of Thrones» όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος στο Andro Vlahusic στο Bloomberg. Όλοι όσοι έχουν δει τη σειρά εξάλλου θα ήθελαν να περπατήσουν στο… γεμάτο μυστήριο και δολιότητα Kings Landing.

Από την Ανδαλουσία στην Ισλανδία βρίσκονται οι εκπληκτικές τοποθεσίες που σε συνδυασμό με την ιστορία των δράκων μαγεύουν τους θεατές.

Ντουμπρόβνικ – Κροατία

 




 

 



Στην πέτρινη πόλη του Ντουμπρόβνικ -πού αλλού- βρίσκεται το περίφημο… King's Landing, δηλαδή η πρωτεύουσα των επτά Βασιλείων. Εκεί γυρίστηκε και η μάχη «Blackwater» μεταξύ του Stannis Baratheon με τους Lannister.

Στον κόσμο του Game of Thrones, το King's Landing είναι η πιο σημαντική τοποθεσία. Οι ιστορίες αρκετών πρωταγωνιστών ξεκινούν από την πρωτεύουσα, ενώ είναι και το μέρος που προσελκύει τις ίντριγκες και τα μυστικά.

Εθνικό Πάρκο Vatnajökull - Ισλανδία

 





Η ισλανδική ύπαιθρος και τα χιονισμένα βουνά της είναι αυτό που στη σειρά αναφέρεται ως τα μέρη «βόρεια του Τείχους». Εκεί, λοιπόν, είναι το εθνικό πάρκο Vatnajökull έκτασης 13.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ στη σειρά εκεί κατοικούν και περιπλανώνται οι Wildlings.

Grjótagjá - Ισλανδία



Στην Ισλανδία και συγκεκριμένα στην Grjótagjá βρίσκεται και η ερωτική φωλιά του John Snow με την Ygritte. Η εντυπωσιακή σπηλιά κοντά στην λίμνη Mývatn είναι αδιαμφισβήτητα ένα ειδυλλιακό σημείο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Την ώρα που έξω από τη σπηλιά υπάρχει κρύο και πάγος, το νερό μέσα μπορεί να φτάσει τους 50 βαθμούς Κελσίου!

Εθνικό Πάρκο Thingvellir - Ισλανδία



Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αποτελεί το συγκεκριμένο πάρκο, όπου υπήρχε και το εθνικό κοινοβούλιο μέχρι να μεταφερθεί στο Ρέκιαβικ το 1798. Το σημείο κινηματογραφήθηκε για τις ανάγκες της 4ης σεζόν και συγκεκριμένα το ταξίδι της Arya και του Sandor Clegane από χωριό σε χωριό.

Essaouira – Μαρόκο

 



Από το καυτό κλίμα του Μαρόκο πέρασε ο στρατός της Khaleesi μέχρι να φτάσει στο λιμάνι Essaouira ή στην… πόλη Astapor του κόσμου του Game of Thrones. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία υπάρχουν και σκηνές από το King's Landing, ενώ το λιμάνι ανήκει σήμερα στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σε αντίθεση με την φανταστική πόλη Astapor, το Essaouira φημίζεται για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, ενώ το έχουν επισκεφτεί και οι ροκ σταρ Cat Stevens και Jimi Hendrix.

Aït-Ben-Haddou – Μαρόκο



 



Στον φανταστικό κόσμο του Essos στο Game of Thrones (ελεύθερες πόλεις ανατολικά του Westeros), το Aït-Ben-Haddou στο Μαρόκο έχει μετατραπεί στο Yunkai και το Pentos. Πάντως, το Aït-Ben-Haddou δεν είναι μια καινούρια τοποθεσία κινηματογράφησης αφού από το 1960 έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ όπως τον Λόρενς της Αραβίας, τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, τη Μούμια και τον Μονομάχο.

Alcázar de Sevilla - Ισπανία

 

 

 



Οι εκπληκτικοί κήποι του Ντορν και το Παλάτι των Μαρτέλ βρίσκονται στο Alcázar de Sevilla. Το φρούριο κατασκευάστηκε το 712 και το εντυπωσιακό παλάτι εμφανίστηκε στην πέμπτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς.

Ρωμαϊκή γέφυρα της Cordoba – Ισπανία





Στα εκπληκτικά τοπία της Ανδαλουσίας, που έχουν εμπνεύσει αναρίθμητους σκηνοθέτες, βρέθηκαν οι παραγωγοί της HBO για να βιντεοσκοπήσουν σκηνές με την «Μεγάλη Γέφυρα του Βολάντις». Στις συγκεκριμένες κινηματογραφήσεις χρησιμοποιήθηκε και drone πέρα από τις δεκάδες κάμερες.

Η Ρωμαϊκή γέφυρα της Cordoba κτίστηκε στις αρχές του 1ου αιώνα π.Χ., πιθανότερα αντικαθιστώντας μια παλαιότερη ξύλινη γέφυρα. Στις μέρες μας, μετά την ισλαμική ανακατασκευή, έχει 16 αψίδες, μια λιγότερη από ότι αρχικά και συνολικό μήκος 247 μέτρα. Το πλάτος της είναι περίπου 9 μέτρα.

Castle Ward – Βόρεια Ιρλανδία



Τα συννεφιασμένα τοπία της Βόρειας Ιρλανδίας θεωρήθηκαν κατάλληλα από τους παραγωγούς για το θρυλικό Winterfell, δηλαδή την αρχική έδρα των Stark στον Βορρά του Westeros.

Σκοτεινός Φράκτης – Βόρεια Ιρλανδία

 

 



Στο χωριό Armoy στη Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει ο εικονιζόμενος ήσυχος και απόκοσμος δρόμος που ονομάζεται «σκοτεινός φράκτης». Πολλές σκηνές της σειράς «Game of Thrones» γυρίστηκαν εκεί ενώ είναι και δημοφιλής επιλογή για γαμήλιες φωτογραφίσεις.

Δείτε στον χάρτη όλες τις τοποθεσίες της σειράς...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.