Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ο οδοντίατρος που σκότωσε τον Σέσιλ μιλάει για πρώτη φορά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Αν ήξερα ότι αυτό το λιοντάρι ήταν τόσο σημαντικό δεν θα το σκότωνα».

Ο Walter Palmer, ο οδοντίατρος από τη Μινεσότα που έγινε ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους παγκοσμίως, μετά τις κατηγορίες ότι σκότωσε το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε μίλησε για πρώτη φορά σε μίντια μετά τη πράξη του. Το άγριο ζώο, γνωστό ως Σέσιλ, ήταν προστατευμένο και φορούσε κολάρο με GPS προκειμένου να παρακολουθείται από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Palmer φέρεται να έδωσε το ποσό των 50.000 δολάρια σε δυο επαγγελματίες οδηγούς που του εξασφάλισαν τις κατάλληλες άδειες. Το άτυχο ζώο αρχικά δέχτηκε ένα βέλος ενώ η χαριστική βολή δόθηκε με σφαίρες από καραμπίνα και στη συνέχεια γδάρθηκε και αποκεφαλίστηκε. Σύμφωνα με τα διεθνή μίντια, ο 55χρονος οδοντίατρος, είπε ότι θα επιστρέψει στην εργασία του την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως εξήγησε, το κυνήγι του λιονταριού ήταν νόμιμο και πως μετά τη πράξη του δεν εξαφανίστηκε. Πλαισιωμένος από δικηγόρο και ειδικό σύμβουλο, ο Palmer δήλωσε στη Minneapolis Star Tribune: «Ήμουν εκτός δημοσιότητας, και ερχόμουν σε επαφή μόνο με συγγενείς και φίλους», είπε τονίζοντας ότι αισθανόταν φόβο για την ασφάλεια της οικογένειάς του «ήταν ιδιαίτερα σκληρό για την κόρη και τη γυναίκα μου. Απειλήθηκαν μέσω των social media… δεν καταλαβαίνω το επίπεδο αυτών των ανθρώπων που απειλούν ανθρώπους που δεν εμπλέκονται». Αναφερόμενος στον Σέσιλ, είπε πως δεν ήξερε πως το λιοντάρι φορούσε κολάρο και πως θεωρούνταν κάτι σαν θησαυρός για τη χώρα.

«Αν ήξερα ότι αυτό το λιοντάρι ήταν τόσο σημαντικό για τη χώρα ή για τους επιστήμονες, προφανώς δεν θα το σκότωνα. Κανείς από την κυνηγετική ομάδα, δεν ήξερε το όνομα αυτού του λιονταριού». 



 
Διαμαρτυρία πολιτών έξω από το ιατρείο του Palmer








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.