Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Το άψυχο σώμα του μικρού Αϊλάν σε γκράφιτι στη Βραζιλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παγκόσμια κατακραυγή για τον πνιγμό του αγοριού – Δείτε τις φωτογραφίες.

Η εικόνα της σορού του τρίχρονου Αϊλάν που ξεβράστηκε σε παραλία της Τουρκίας μετά από το ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας κατακραυγή για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και ένα άνευ προηγουμένου κύμα αλληλεγγύης. Η ίδια εικόνα έγινε και γκράφιτι σε τοίχο της Σοροκάμπα στη Βραζιλία.

Το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει φωτογραφίες ανθρώπων να περνούν δίπλα από το γκράφιτι με το μικρό αγόρι, με το χαρακτηριστικό κόκκινο μπλουζάκι.

Ο μικρός Αϊλάν πνίγηκε μαζί με τη μητέρα του και τον 5χρονο αδερφό του καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν το Αιγαίο από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά. έφερε δάκρυα στα μάτια πολλών ανθρώπων παγκοσμίως.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ άσκησε κριτική προς τις ευρωπαϊκές χώρες διότι υψώνουν «φράκτες» για να εμποδίσουν την είσοδο μεταναστών και προσφύγων, τονίζοντας ότι ο μικρός Σύρος που πνίγηκε και η σορός του βρέθηκε σε ακτή της Τουρκίας έχασε τη ζωή του διότι «δεν ήταν ευπρόσδεκτος» στην Ευρώπη.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.