Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινά από σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες το επίσημο πρόγραμμα.

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού που ξεκινά από σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι την 13 Σεπτεμβρίου.

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθιερώνεται από φέτος και μέχρι το 2020 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού για την προαγωγή της σωματικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη. Φέτος η διοργάνωση θα γίνει παράλληλα σε 31 χώρες (28 μέλη της Ε.Ε. και 3 συνδεδεμένες), οι οποίες έχουν προγραμματίσει μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στη χώρα μας το συντονισμό των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με τη συμμετοχή των ομοσπονδιών Γυμναστικής, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης, Τζούντο, Πάλης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Ε.Α.ΟΜ. Α.ΜΕ.Α., του Ολυμπιακού, του ΟΠΑΠ, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής (Σ.Ι.Γ.Α.) και άλλων φορέων.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, και στελέχη της ΓΓΑ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Γιώργος Φουντουλάκης, εκπρόσωποι των ομοσπονδιών που μετέχουν στο πρόγραμμα και παρουσίασαν τις δραστηριότητες που προετοιμάζουν, η Χριστίνα Τσιλιγγίρη εκ μέρους του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και ο πρόεδρος του Σ.Ι.Γ.Α., Μιχάλης Μηνούδης που ανακοίνωσε ότι τα μέλη του συλλόγου θα έχουν για όλη την εβδομάδα ανοικτά όλα τα γυμναστήρια για όσους ενδιαφέρονται να ασκηθούν.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε στις Βρυξέλλες και η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος από τον αρμόδιο επίτροπο.

Ο κ. Συναδινός έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για την απόφαση ανάπτυξης του προγράμματος και τόνισε ότι τα στατιστικά στοιχεία για την παχυσαρκία στη χώρα μας και την έλλειψη άσκησης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά (πλέον το 1 στα 3 παιδιά στη χώρα μας είναι υπέρβαρα, αντί για το 1 στα 4 που ήταν μέχρι τώρα). «Ως βασικοί λόγοι της μη άσκησης αναφέρονται η έλλειψη χρόνου, η απουσία κινήτρου και το κόστος. Για την αντιστροφή του κλίματος θα πρέπει να υπάρξουν μακροχρόνιες στοχεύσεις και τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν σε βάθος χρόνου, 4ετίας ή ακόμη και 8ετίας» υπογράμμισε.

Ο κ. Φουντουλάκης από την πλευρά του έκανε μια παρουσίαση της ομοσπονδίας που προΐσταται και, όπως είπε, υπάρχουν 75 σωματεία που καλλιεργούν 15 αθλήματα, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο μετά τους Ολυμπιακούς και το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου. Επεσήμανε ότι αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόταση της ΓΓΑ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ αποκάλυψε ότι η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή θα τον βραβεύσει στο Μεξικό για την συμβολή του στον αθλητισμό και στο Παραολυμπιακό Κίνημα, μια ενέργεια που χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική για τον ίδιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.