Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Οι ληστές πάνε… παραλία - Τι να προσέχετε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην… παραλία «μετακόμισε» το έγκλημα ακολουθώντας και φέτος τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά. Προορισμοί όπως η Μύκονος, η Μήλος, η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος και η Πάρος, που το καλοκαίρι δεκαπλασιάζουν τον πληθυσμό τους, αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκληματικότητας από συμμορίες διαρρηκτών και ληστών που κάνουν… διακοπές.

Στο στόχαστρο μπαίνουν από πολυτελή ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραλίες, έως διαμερίσματα μόνιμων κατοικιών, τα οποία μπορεί να έχουν μετρητά στα «σεντούκια» λόγω «capital controls».

Στη Μύκονο των 100.000 επισκεπτών στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμα και πολυτελή ξενοδοχεία.

«Κάθε καλοκαίρι, σεσημασμένοι εγκληματίες αφήνουν τα αστικά κέντρα και μεταβαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς, καθώς όπου υπάρχει υπερπληθυσμός ανθεί η παραβατικότητα. Πέρυσι ο αριθμός των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ στα νησιά κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η αύξηση του εγκλήματος τη θερινή περίοδο σε σχέση με το χειμώνα, διαφέρει ανά περιοχή και υπολογίζουμε ότι κυμαίνεται από 20 έως 50%», επισημαίνει αξιωματικός της ασφάλειας.

Συμβουλές για ασφαλείς διακοπές

Πριν φύγετε από το κλεινόν άστυ:

-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ για την απουσία σας μόνο συγγενικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.

-ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

-ΤΟ ΣΠΙΤΙ ή το διαμέρισμά σας να μη δείχνει «εντελώς κλειστό».

-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ, εάν είναι δυνατό, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.

Στην παραλία

Μην αφήνετε ποτέ ανεπιτήρητα τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά, ρούχα).

Προσχοή στις πιστωτικές κάρτες. Σπείρες τις αρπάζουν και προχωρούν αμέσως σε ακριβές αγορές πριν προλάβει ο κάτοχος να δηλώσει κλοπή στην τράπεζα.

Στη διασκέδαση

Σε κέντρα, bar, καφετέριες, εστιατόρια, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά σας, έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.