Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου φιγουράρει σε εξώφυλλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι κι αν λένε ότι η καριέρα του μοντέλου έχει ημερομηνία λήξης; Τι κι αν οι κοπέλες άνω των 28 ετών θεωρούνται μεγάλες στη βιομηχανία αυτή; Η περίπτωση της Δάφνης Σέλφε -87 ετών σήμερα- αποτελεί τη πιο τρανή απόδειξη ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες, με τις ρυτίδες και τα σημάδια του χρόνου να κοσμούν το πρόσωπό τους, μπορούν όχι μόνο να δουλέψουν στο χώρο, αλλά και να είναι περιζήτητες!



Η Δάφνη είναι το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου κι όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες της, όσο μεγαλώνει γίνεται κι ομορφότερη. Στη φωτογραφία που έβαλε για εξώφυλλο στα απομνημονεύματά της με τίτλο «The way we Wore: A life in clothes» , η Δάφνη ποζάρει αφήνοντας ελευθέρα τα γκρίζα μαλλιά της, εκπέμποντας έτσι απίστευτη γοητεία.



Η καριέρα της ξεκίνησε ανάποδα. Στα 20 και 30 της που είχε φρέσκια και δροσερή επιδερμίδα, ήταν ένα μοντέλο φασόν που διαφήμιζε δημητριακά, μπύρα, κρασί, τζιν, μπισκότα και μπέικον. Τότε είχε επίσης να θρέψει τρία παιδιά, γατάκια και σκυλάκια και σπίτι στα προάστια της πόλης και σύζυγος με μια απαιτητική δουλειά ως παραγωγός του Sunday Night At The Palladium που χρειαζόταν την υποστήριξή της στο σπίτι.

«Ποτέ δεν κουραζόμουν να είμαι νοικοκυρά και μητέρα» γράφει. «Μπορεί να έχετε ακούσει για νοικοκυρές στη δεκαετία του '50 που ένιωθαν θλιμμένες και καταπιεσμένες, αλλά εγώ δεν ήμουν τίποτα από αυτά», εκμυστηρεύεται η ίδια.

Όταν όμως έφτασε τα 70 της, κι αφού τα παιδιά της μεγάλωσαν και ο σύζυγός της είχε πεθάνει, αποφάσισε να γίνει… μοντέλο.



Η Vogue την έντυσε με Hussein Chalayan, ο οίκος Dolce & Gabbana την ζήτησε για τις διαφημίσεις του, η Marie Claire την αποθέωσε κι ύστερα η ίδια ταξίδεψε στην Κίνα, τη Χιλή, τη Νορβηγία, τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία κατακτώντας τον κόσμο του μόντελιγκ!




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.