Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

10 καλοκαιρινές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα σχολεία κλείσανε και αυτό που θέλουν τα παιδιά είναι να παίζουν όλη μέρα έξω. Κάντε το καλοκαίρι τους ακόμα καλύτερο με διασκεδαστικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους!

Χειροτεχνίες με κοχύλια
Τα κοχύλια είναι φτηνά ή και δωρεάν και οι επιλογές είναι ατελείωτες. Τα παιδάκια σας μπορούν να τα βάψουν, να φτιάξουν βραχιολάκια ή κολιέ. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη κόλλα και δημιουργικότητα.

Σχέδια με facepainting
Ποιο παιδάκι λέει όχι στο facepainting; Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα: απλά βγείτε στον κήπο ή την βεράντα (ώστε να μην λερώσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας) και φτιάξτε μόνες σας με τα χεράκια σας μπογιές για τα προσωπάκια των μικρών. Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του Baby.gr την συνταγή και προμηθευτείτε πινέλο και λάμψη!

Κάντε έναν περίπατο
Μια απλή βόλτα αρκεί ώστε να εκτονώσουν τα παιδιά την ενέργειά τους. Το ιδανικό είναι κάπου στη Μητέρα Φύση. Είναι επίσης η τέλεια ευκαιρία για διδασκαλία για τα φυτά και τα λουλούδια.

Ταΐστε τις πάπιες
Ετοιμάστε τα παιδιά, κατευθυνθείτε προς το πάρκο και ταΐστε τις πάπιες! Με λίγες μόλις φέτες ψωμί, εσείς και τα παιδιά είναι εγγυημένο ότι θα περάσετε τέλεια, για να μην αναφέρουμε τα γέλια.

Λεμονάδα κανείς;
Μια κλασική δραστηριότητα για τις Κυριακές του καλοκαιριού. Κόψτε λεμόνια και φτιάξτε σπιτική λεμονάδα μαζί με τα παιδιά σας. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα stand και επιτρέψτε στα παιδιά να προσφέρουν τη δροσιστική λεμονάδα σε συγγενείς και φίλους. Θα το λατρέψουν αυτό το παιχνίδι!

Φτιάξτε σπρέι από κιμωλία
Σίγουρα, τα παιδιά μπορούν να παίξουν με κιμωλία κουτσό στο πεζοδρόμιο αλλά γιατί να μη ανακατέψουν και λίγο την κιμωλία τους με νερό και να τη ψεκάσουν. Κιμωλίες σε διαφορετικά χρώματα, νερό και σαπούνι είναι τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε!

Πλυντήριο αυτοκινήτων
Με ένα λάστιχο μόνο μεταμορφώστε το πεζοδρόμιο σε πλυντήριο αυτοκινήτων με τους μικρούς αναβάτες στα τρίκυκλα να το ευχαριστιούνται περισσότερο απ’ όλους!

Προσκοπική πυρά
Μια από τις καλύτερες αναμνήσεις. Αν τα παιδάκια σας είναι μεγαλύτερα σε ηλικία ανάψτε μια φωτιά στη μέση και αφήστε τα παιδιά να ψήσουν τα πάντα - από λαχανικά μέχρι κρέας, με την επίβλεψή σας πάντα. Μετά μαζευτείτε όλοι για το φαγητό και εξιστορείστε ιστορίες από τα παλιά.

Μπουγέλο
Μια ημέρα καύσωνα, γεμίστε μερικά μπαλόνια με νερό και τοποθετήστε τα σε καλάθια στην αυλή. Στη συνέχεια καλέστε τους γείτονες και ενημερώστε τους για την «μάχη νερού» που διοργανώνεται στο μπαλκόνι σας.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.