Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Μείωση της χρήσης των ΙΧ συστήνει στους πολίτες της Αθήνας το ΥΠΑΠΕΝ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση των ρύπων.

Τη μείωση της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων και τη χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, συστήνει προς τους κατοίκους της Αθήνας το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω των ευνοϊκών ως προς τη ρύπανση μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν, δηλ. λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της θερμοκρασιακής αναστροφής.

Με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι δυσμενείς για την ατμόσφαιρα μετεωρολογικές συνθήκες και οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν από σήμερα έως πιθανώς μεθαύριο με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων.

Μάλιστα, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας αναμένεται να φθάσει σε υψηλά επίπεδα ως προς το όζον (Ο3) στην περιφέρεια της πόλης, όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Οι υπόλοιποι ρύποι αναμένεται να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Σημειώνεται ότι η μέγιστη τιμή που έφτασε το όζον τη Δευτέρα ήταν 248 μg/m3, στο σταθμό μέτρησης στους Θρακομακεδόνες (ώρα 16:00).

Επιπλέον, προτείνεται η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών, εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών. Επίσης ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων θα πρέπει να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου, ενώ θα πρέπει κατά το δυνατόν να αποφεύγεται η λειτουργία μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία κ.λπ.), καθώς και η χρήση χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Το υπουργείο, με ανακοίνωσή του παρακαλεί θερμά τους πολίτες της Αττικής να ανταποκριθούν θετικά στις παραπάνω συστάσεις.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εξέλιξη των τιμών ρύπανσης παρακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και σε περίπτωση υπέρβασης των οριακών τιμών για το όζον, θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση, τόσο για τα επίπεδα ρύπανσης όσο και οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την προφύλαξη του πληθυσμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.