Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τη θεμελιώδη σημασία της Φυσικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μάχιμοι» εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναγνωρίζει τη θεμελιώδη σημασία του μαθήματος της Φυσικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση και στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Εκπαίδευσης θα εξετάσει τις υποβληθείσες προτάσεις.

Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο αποτελεί απάντηση σε υπόμνημα του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης, το οποίο κατέθεσε ως αναφορά ο Βουλευτής κ. Κεγκέρογλου.

Ο Τάσος Κουράκης κάνει επίσης γνωστό, πως όσον αφορά στη στελέχωση των επιτροπών εξέτασης, ισχύουν οι διατάξεις του ΠΔ 60/2006 (ΦΕΚ 65 Α) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σύμφωνα με τις οποίες στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων συμμετέχουν υποχρεωτικά εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω επιτροπή, βασική προϋπόθεση είναι να έχουν διδάξει το οικείο μάθημα κατά το ίδιο σχολικό έτος. Συνεπώς στη στελέχωση των επιτροπών θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις συμμετέχουν υποχρεωτικά κάθε χρόνο «μάχιμοι εκπαιδευτικοί».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.