Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Στο «κόκκινο» η ρύπανση στην Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπέρβαση του ορίου συναγερμού έδειξαν οι μετρήσεις.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου συναγερμού με μέγιστη ωριαία τιμή Ο3 263 μg/m3 στις 15:00 στο σταθμό μέτρησης Θρακομακεδόνων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (μείωση των τιμών όζοντος αναμένεται μετά τη δύση του ηλίου).

Επίσης, υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον υπήρξε σε τρεις ακόμη σταθμούς μέτρησης: Συγκεκριμένα μέχρι τις 15:00 σημειώθηκε μέγιστη ωριαία τιμή Ο3 190 μg/m3 στο σταθμό μέτρησης Περιστερίου, ωριαία τιμή Ο3 167 μg/m3 (με μέγιστη ωριαία τιμή Ο3 191 μg/m3 νωρίτερα) στο σταθμό μέτρησης Νέας Σμύρνης και ωριαία τιμή Ο3 178 μg/m3 (με μέγιστη ωριαία τιμή Ο3 189 μg/m3 νωρίτερα) στο σταθμό μέτρησης Λιοσίων. Όπως έγινε γνωστό, στους δύο τελευταίους σταθμούς παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των τιμών.

Οι οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας για την προφύλαξη του πληθυσμού, αναφέρουν και τα εξής, μεταξύ άλλων:

Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.