Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πολύνεκρη φωτιά σε εργοστάσιο επίπλων στο Κάιρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο επίπλων βόρεια του Καΐρου, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και υγείας.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και ο διοικητικός διευθυντής της συνελήφθησαν, διευκρίνισε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας και πρόσθεσε πως το εργοστάσιο λειτουργούσε χωρίς να έχει τις απαραίτητες άδειες και ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών είχε ήδη ζητήσει να κλείσει διότι δεν τηρούσε τους κανονισμούς ασφαλείας.

Άλλοι 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στη βιομηχανική ζώνη αλ Ομπούρ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, ο Χοσάμ Άμπντελ Γάφαρ.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε όταν εξερράγη ένα γκαζάκι, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και στους τρεις ορόφους του εργοστασίου, αλλά και στην αποθήκη του.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Akhbar al Youm δείχνει πυκνό άσπρο καπνό να βγαίνει από το κτίριο, ενώ ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων έχει συγκεντρωθεί γύρω του και παρακολουθεί τη μάχη των πυροσβεστών με την πυρκαγιά.

Είκοσι τρία οχήματα της πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι τραγωδίες αυτού του είδους είναι σχετικά συχνές στην Αίγυπτο, λόγω της παλαιότητας των κτιρίων αλλά και επειδή δεν τηρούνται πάντα οι κανονισμοί ασφαλείας. Επίσης σήμερα, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ κοντά στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με έναν αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα 35 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση δύο πλεούμενων στον Νείλο, που πυροδότησε επικρίσεις για την πλημμελή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας στις μεταφορές.

Ενώ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε ένα υφαντουργείο κοντά στο Κάιρο που δεν τηρούσε τον πολεοδομικό κανονισμό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.