Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

«Καμπάνα» ΕΝΦΙΑ σε μεσαίους και μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αμφίβολος ο αριθμός των δόσεων για την πληρωμή του φόρου.

Μικρές παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ για την ανακατανομή των φορολογικών βαρών στα ακίνητα σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο όπως όλα δείχνουν οι αλλαγές που θα φέρουν επιβαρύνσεις στη μεσαία ιδιοκτησία θα γίνουν για το 2016. Με τον στόχο είσπραξης εσόδων 2,65 δισ. ευρώ να παραμένει και φέτος, οι αλλαγές θα αφορούν κατά κύριο λόγο τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου. Ελαφρώς κερδισμένοι θα βγουν οι ιδιοκτήτες περιοχών με χαμηλές αντικειμενικές αξίες.

Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, θα ξεκινήσει να εισπράττεται από τον Οκτώβριο για να εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις και θα πρέπει να έχει εισπραχθεί το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016. Αν το υπουργείο οικονομικών καθυστερήσει να στείλει το φόρο, τότε 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα πληρώσουν σε λιγότερες δόσεις.

Αν το υπουργείο Οικονομικών εξασφαλίσει το «ΟΚ» από το «κουαρτέτο» τότε ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές από τη φετινή χρονιά, αν και αυτό είναι ένα σενάριο που συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Σε κάθε περίπτωση μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι διαθέτουν μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν αύξηση του συμπληρωματικού φόρου που πληρώνουν όσοι έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ και μείωση του ΕΝΦΙΑ σε μικρά ακίνητα σε περιοχές με χαμηλές αντικειμενικές αξίες.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από τους δανειστές για να κάνει τις αλλαγές φέτος ή τη νέα χρονιά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.