Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Άρπαξαν μωρό - ουρακοτάγκο από τη μαμά του και το έκλεισαν σε κλουβί για κοτόπουλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Udin προσπάθησε να πεθάνει αλλά σώθηκε χάρη στην εντατική φροντίδα ειδικών.

Διασώστες στο Βόρνεο, το νησί βόρεια της Αυστραλίας, έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο ενός τραυματισμένου μωρού ουρακοτάγκου που παραλίγο να πεθάνει από παραμέληση, όταν κλάπηκε από την αγκαλιά της μαμάς του.

Οι κτηνίατροι θεωρούν με βεβαιότητα ότι η μητέρα του νεαρού ζώου σκοτώθηκε πριν άγνωστοι αρπάξουν το μωρό της και το πουλήσουν ως κατοικίδιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο χαριτωμένος ουρακοτάγκος, ζούσε στριμωγμένος σε ένα κλουβί που ήταν προορισμένο για να φιλοξενεί κοτόπουλα. Κατά την άφιξή του στο Διεθνές Κέντρο Διάσωσης Ζώων στο Βόρνεο - οι κτηνίατροι τον ονόμασαν Udin-, ο μικρός ουρακοτάγκος βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, υποσιτισμένος και όπως ανέφεραν είχε αποσπαστεί βίαια από το περιβάλλον του.

Το συγκινητικό βίντεο δείχνει τους κτηνιάτρους του κέντρου, να κρατούν στην αγκαλιά τον Udin, να τον φροντίζουν και να τον ταΐζουν σε μια προσπάθεια να τον επαναφέρουν πίσω στη ζωή.

Ένας από τους ειδικούς ανέφερε: «Ο Udin προσπάθησε να πεθάνει αρκετές φορές, αλλά εμείς δεν θα τον αφήσουμε. Απλά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, θα κάνει πολλές φυσιοθεραπείες, ώστε να μάθει να μας εμπιστεύεται».

Πάντως, αν και η κατάσταση του μικρού ζώου έχει βελτιωθεί, απαιτείται συνεχή φροντίδα και εντατική ιατρική θεραπεία.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.