Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Να τεθεί άμεσα σε ισχύ το άρθρο 13 του ν. 4331

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 30.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 2025

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την άμεση έκδοση εγκυκλίου για το άρθρο 13 του ν. 4331/2015 «Περιπτώσεις συνδρομής σε ΑμεΑ παροχών αναπηρίας και αμοιβών για την ένταξη στην απασχόληση».

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, «Τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) τα οποία συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης, ενίσχυσης της απασχόλησης συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης ή/και εργάζονται σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις του ν. 4019/2011 (Κοιν.Σ.Επ.) και λαμβάνουν επίδομα πρόνοιας ή επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε μορφής νοσήλιο ή παροχή, δεν χάνουν αυτές τις παροχές αλλά συνεχίζουν να τις εισπράττουν ταυτόχρονα και αθροιστικά με την αποζημίωση από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αυτά ή / και την αμοιβή τους από την απασχόληση στην Κοιν.Σ.Επ.».

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΕΣΑμεΑ και των φορέων - μελών της και είχε ενταχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή του υπουργείου Εργασίας που συζητούσε την πρόβλεψη μοριοδότησης των ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Η νομοθέτηση αυτού του αιτήματος αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη στην άρση συγκεκριμένων εμποδίων, ενάντια στην ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία. Γίνεται πλέον σαφής η διάκριση μεταξύ του επιδόματος, που το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει στον πολίτη με αναπηρία για το κόστος της Αναπηρίας του και της αμοιβής για την εργασία του.

Η επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (133.97 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.