Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Τραγωδία από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά.
Οκτώ ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας σε γηροκομείο κοντά στη Σαραγόσα, στη βόρεια Ισπανία. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε πως άλλοι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ σε έναν ιδιωτικό οίκο ευγηρίας όπου βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή 19 ηλικιωμένοι και μία νοσηλεύτρια, η οποία είναι μεταξύ των τραυματιών που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Σαραγόσα.

Φαίνεται πως οι ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ οι εννέα από τους έντεκα τραυματίες μπορεί σήμερα να πάρουν εξιτήριο.

Το κτίριο φαίνεται να έχει υποστεί λίγες υλικές ζημιές.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναφέρθηκε στο δυστύχημα στον λογαριασμό του στο Twitter, υποβάλλοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Η περιοχή της Σαραγόσα πλήττεται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα έντονο καύσωνα ο οποίος προκάλεσε το ξέσπασμα της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην Ισπανία από το 2012. Μεταξύ 3ης και 7ης Ιουλίου η πυρκαγιά απανθράκωσε σχεδόν 14.000 εκτάρια βλάστησης κοντά στη Σίνκο Βίγιας.

Στην Ανδαλουσία (νότια Ισπανία), ένας 82χρονος πέθανε στη Σεβίλη εξαιτίας του καύσωνα, έπειτα από «παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της περιοχής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.