Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κακή η φήμη της εταιρείας που κατασκεύασε το μπαλκόνι που κατέρρευσε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε πληρώσει παλιά 3,4 εκατ. δολάρια για κατασκευαστικά σφάλματα.

Για πλημμελή μέτρα ασφαλείας είχε δεχτεί αγωγή στο παρελθόν η κατασκευαστική εταιρεία Segue Construction, που είχε κατασκευάσει το κτίριο στο Μπέρκλεϊ, στο οποίο κατέρρευσε ένα μπαλκόνι οδηγώντας στο θάνατο έξι άτομα.

ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια είχε καταβάλει 3,4 εκατομμύρια δολάρια για την δικαστική επίλυση της διαφοράς σχετικά με την κατηγορία που αντιμετώπιζε για κατασκευαστικά σφάλματα σε ένα κτιριακό συγκρότημα στο Μίλμπρε της Καλιφόρνιας, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε μία ένωση ιδιοκτητών κατοικιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της.

Στη δικογραφία, οι ιδιοκτήτες των κατοικιών αναφέρουν ότι το κτιριακό συγκρότημα των 109 διαμερισμάτων The Park Broadway, στο Μίλμπρε, υπέστη καταστροφές από την εισροή υδάτων σε πολλούς εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, περιλαμβανομένων μπαλκονιών του δευτέρου έως και πέμπτου ορόφου.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των εξωτερικών χώρων, όπως τα μπαλκόνια, ήταν «βασικό στοιχείο της αγωγής», δήλωσε ο δικηγόρος του Σαν Φρανσίσκο, Τόμας Μίλερ, ο οποίος εκπροσώπησε τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.

Στην αγωγή των ιδιοκτητών του Park Broadway lawsuit, αναφέρονταν 29 περιστατικά από εισροή υδάτων. «Τα παράθυρα, οι πόρτες των εσωτερικών αυλών, οι μπαλκονόπορτες και τα συστήματά τους επιτρέπουν υπερβολική συγκέντρωση νερού στην κατασκευή και προκαλούν καταστροφές σε άλλα στοιχεία», ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα.

Η δικογραφία περιελάμβανε φωτογραφίες από τις εργασίες ανοικοδόμησης στους χώρους του συγκροτήματος που σύμφωνα με τους δικηγόρους απεικονίζουν την καταστροφή από το νερό στα συστήματα στήριξης των εσωτερικών αυλών, των μπαλκονιών και άλλων εξωτερικών χώρων.

Χθες ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι το ατύχημα με την κατάρρευση του μπαλκονιού σε κτιριακό συγκρότημα του Μπέρκλεϊ ενδέχεται να οφείλεται στη σήψη του ξύλου, η οποία προκλήθηκε από την έκθεση σε υπερβολική υγρασία και η οποία προφανώς αποδυνάμωσε τις οριζόντιες δοκούς που υποστήριζαν το μπαλκόνι.

Τα 13 θύματα ήταν κυρίως ιρλανδοί φοιτητές που βρίσκονταν στην Καλιφόρνια με προσωρινές άδειες παραμονής και εργασίας για το καλοκαίρι και σκοτώθηκαν όταν έπεσαν στο δρόμο που βρισκόταν από κάτω από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου που υποχώρησε στη διάρκεια ενός πάρτι γενεθλίων. Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες περίπου 20 ετών, περιλαμβανομένου ενός αμερικανού φίλου των ιρλανδών φοιτητών, έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα και επτά τραυματίστηκαν.

Η κατασκευαστική εταιρεία Segue Construction, πάντως, εξέφρασε χθες μέσω εκπροσώπου της τη θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και πρόσθεσε ότι «έχει κατασκευάσει περισσότερες από 6.000 μονάδες και ποτέ δεν είχε αναφερθεί τέτοιο ατύχημα στην ιστορία της».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.