Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Νέο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές αστυνομικούς στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωδεκάχρονη με σπασμένο σαγόνι και πλευρά - Δείτε βίντεο.
Ακόμα ένα περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών σε βάρος αφροαμερικανών προκαλεί οργή στις ΗΠΑ ενώ ένα 12χρονο κορίτσι έσπασε το σαγόνι και πλευρά την ώρα της σύλληψής του.

Στο βίντεο φαίνεται αστυνομικός να κρατά το κορίτσι και να το πιέζει πάνω στο περιπολικό ενώ άλλοι αστυνομικοί θέτουν υπό κράτηση μέλη της οικογένειάς της.

Οι συλλήψεις στην πισίνα Fairfield Aquatic Centre, στο Οχάιο, προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις μετά και το πρόσφατο περιστατικό με αστυνομικό που έβγαλε όπλο κατά άοπλων εφήβων στο Τέξας (και ο οποίος τελικά παραιτήθηκε από το σώμα).

Η οικογένεια του κοριτσιού κατηγορεί την αστυνομία για χρήση υπέρμετρης βίας και ρατσισμό, κάτι ωστόσο που η πλευρά της αστυνομίας αρνείται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στις 9 Ιουνίου η 33χρονη Krystal Dixon άφησε το κορίτσι, την ανιψιά της, τα παιδιά της και άλλους συγγενείς στην πισίνα.

Όλα άρχισαν επειδή ένα από τα παιδιά δεν είχε μαγιό με αποτέλεσμα το προσωπικό της πισίνας να τους ζητήσει να φύγουν. Η Dixon και άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν στην πισίνα για να δώσουν στο αγόρι μαγιό. Συνολικά συνελήφθησαν δύο ενήλικοι και δύο παιδιά ηλικίας 12 και 15 ετών.

Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων χρησιμοποιήθηκε και σπρέι πιπεριού.

Σχετικά με το τι ακριβώς έγινε πάντως, η αστυνομία και η οικογένεια αφηγούνται εντελώς διαφορετικές εκδοχές.

Η αστυνομία καταλογίζει στην οικογένεια επιθετική συμπεριφορά ενώ ο επίσκοπος Bobby Hilton που εκπροσωπεί την οικογένεια της Dixon είπε: «Λένε πως ένα 12χρονο κορίτσι επιτέθηκε σε κάποιον και αντιστάθηκε στη σύλληψη. Πείτε μου πού επιτέθηκε σε κάποιον; Ήταν ανάγκη ο αστυνομικός να την πιάσει από το λαιμό και να τη σπρώξει πάνω στο αυτοκίνητο; Δεν είναι σωστό».

Ωστόσο στην κλήση που έκανε στην Άμεση Δράση μέλος του προσωπικού της πισίνας ακούγεται να λέει: «Όλα βγαίνουν εκτός ελέγχου και τραβούν βίντεο, το κάνουν να μοιάζει σαν να είναι κάτι ρατσιστικό αλλά δεν έχει καμία σχέση. Κάνουν πράγματα εκτός των κανονισμών μας και τους είπαμε να φύγουν, είναι τρομακτικό, δεν νιώθω ασφαλής».

Σύμφωνα με αστυνομικό του Fairfield, η οικογένεια αρνήθηκε να φύγει από την πισίνα και έγινε ακόμα πιο επιθετική λεκτικά. Ο ίδιος υποστήριξε πως η 12χρονη χτυπούσε και έσπρωχνε έναν από τους αστυνομικούς προσθέτοντας πως οι αστυνομικοί έδειξαν ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση. «στηρίζουμε απόλυτα τους αστυνομικούς μας για ό,τι έκαναν», τόνισε.

Δείτε βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.