Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μείωση κατά 10 μήνες της στρατιωτικής θητείας θέλουν οι Ελληνοκύπριοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας.
Απαραίτητη θεωρούν οι Ελληνοκύπριοι την Εθνική Φρουρά (ΕΦ), αλλά η πλειονότητα τους ζητά μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες -ή ακόμα και περισσότερο- από τους 24 που είναι σήμερα. Αυτό έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που έγινε για λογαριασμό της οργάνωσης πολιτών «Πολιτεία».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα, εάν θεωρούν απαραίτητο ή όχι να υπάρχει Εθνική Φρουρά, το 79% απάντησε θετικά. Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο επόμενο ερώτημα, το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η στρατιωτική θητεία θα πρέπει να παραμείνει, αλλά να μειωθεί η χρονική διάρκειά της στους 14 μήνες, ενώ ένα εξίσου σημαντικό ποσοστό (24%) δήλωσε ότι θα ήθελε να καταργηθεί εντελώς η στρατιωτική θητεία και να υπάρχει μόνο επαγγελματικός στρατός. Στην πλαίσιο της έρευνας τέθηκε και το ερώτημα κατά πόσο να μπορεί να γίνεται εξαγορά της θητείας, με το 89% ωστόσο να απαντά αρνητικά.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης πολιτών «Πολιτεία», Πέτρος Ζαρούνας, παρουσίασε και την πρόταση της οργάνωσης που θα καταθέσει για δημόσιο διάλογο για μείωση της στρατιωτικής θητείας. Μεταξύ άλλων, η «Πολιτεία προτείνει η στρατιωτική θητεία μειωθεί στους 14 μήνες, η ΕΦ να προχωρήσει σε πρόσληψη αριθμού επαγγελματιών οπλιτών, η πρόσληψη των επαγγελματιών οπλιτών να γίνεται κατόπιν κλήρωσης ανάμεσα σε όσους πληρούν τα σχετικά κριτήρια και υποβάλουν αίτηση, την εξαγορά μέρους της στρατιωτικής θητείας (6 μήνες) κ.ά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.