Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Το ρατσιστικό μανιφέστο του Ντίλαν Ρουφ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκ από τη δολοφονία εννέα μαύρων σε εκκλησία του Τσάρλεστον.
Μία ιστοσελίδα, που φαίνεται ότι ανήκει στον ύποπτο για τη δολοφονία εννέα μαύρων στο Τσάρλεστον, δείχνει σήμερα δεκάδες φωτογραφίες του Ντίλαν Ρουφ, οπλισμένου, να καίει την αμερικανική σημαία, δικαιολογώντας εκ των προτέρων σε ένα κείμενο το έγκλημά του λόγω του μίσους που τον διακατείχε για τους μαύρους.

ΝΤΙΛΑΝ ΡΟΥΦ

Δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί η αυθεντικότητα της ιστοσελίδας «lastrhodesian.com», ούτε ο συντάκτης του μανιφέστου αυτού, αν και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τον Φεβρουάριο είχε ανοίξει μία ιστοσελίδα στο όνομα του Ντίλαν Ρουφ.

«Δεν έχω επιλογή... Διάλεξα το Τσάρλεστον επειδή είναι η ιστορική πόλη της πολιτείας μου [της Νότιας Καρολίνας] και είχε κάποτε το υψηλότερο ποσοστό μαύρων σε σχέση με τους λευκούς στη χώρα», σύμφωνα με το κείμενο.

«Δεν έχουμε σκίνχεντ, ούτε αληθινή ΚΚΚ [Κου Κλουξ Κλαν], κανείς δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μιλάει στο ίντερνετ. Κάποιος πρέπει να έχει το κουράγιο να το κάνει στον πραγματικό κόσμο και φαντάζομαι πως αυτός πρέπει να είμαι εγώ», σύμφωνα με το έγγραφο που αποδίδεται στον νεαρό άνδρα.

Η τοπική αστυνομία της Νότιας Καρολίνας με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της ιστοσελίδας.

Το μακροσκελές δακτυλογραφημένο κείμενο που είναι προσβάσιμο στην ιστοσελίδα είναι μία διαδοχή ρατσιστικών λιβέλων σε βάρος των «ανόητων και βίαιων» μαύρων οι οποίοι αποτελούν «μία ομάδα που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Αμερικανούς».

Ακολουθούν άλλες ρατσιστικές βρισιές για τους ισπανόφωνους, «προφανώς ένα τεράστιο πρόβλημα για τους Αμερικανούς», για τους εβραίους που είναι «Λευκοί» αλλά είναι ένα «αίνιγμα» και τους Ασιάτες «από τη φύση τους πολύ ρατσιστές και (οι οποίοι) μπορούν να είναι μεγάλοι σύμμαχοι της λευκής φυλής».

Ο συντάκτης του κειμένου καταγράφει επίσης σκέψεις για τη δουλεία και τις φυλετικές διακρίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεκάδες φωτογραφίες του Ρουφ, που εμφανίζεται πάντα μόνος του, τον δείχνουν εναλλάξ να καίει και να ποδοπατά την αμερικανική σημαία ή να ανεμίζει μία σημαία των συνομοσπονδιών, σύμβολο του Νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Εμφανίζεται επίσης με γυμνό τον κορμό σε ένα δωμάτιο να σημαδεύει τον φωτογράφο με ένα πυροβόλο όπλο.

Το βράδυ του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ) αναμένονται διαδηλώσεις στη Νότια Καρολίνα, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία εννέα μαύρων σε μία εκκλησία του Τσάρλεστον, για την οποία απαγγέλθηκαν την Παρασκευή (χθες) κατηγορίες σε βάρος του Ρουφ, 21 ετών, που περιγράφεται ως νοσταλγός του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και οπαδός της υπεροχής της λευκής φυλής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.