Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Οκτώ συμβουλές για να απαλλαγείτε από το ηλιακό έγκαυμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απλοί και οικονομικοί τρόποι κατά του πόνου.
Απολαύσατε το μπάνιο σας στην παραλία, αλλά δυστυχώς ξεχαστήκατε κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου χωρίς να ανανεώσετε το αντηλιακό σας με αποτέλεσμα ένα φοβερό κάψιμο; Μην ανησυχείτε, υπάρχουν απλοί και οικονομικοί τρόποι για να απαλλαγείτε τόσο από τον πόνο και το τσούξιμο, όσο και από το κοκκίνισμα.

Δείτε 8 συμβουλές που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

1. Καταρχήν όταν μπείτε για ντους, σιγουρευτείτε πως το νερό είναι κρύο και όταν βγείτε από το μπάνιο, σκουπιστείτε ταμποναριστά.

2. Πολύ καλό στο κάψιμο κάνει η μάσκα από γάλα. Γι’ αυτό κάντε κομπρέσες με ένα ύφασμα βουτηγμένο σε πλήρες γάλα. Απλώστε τις στα σημεία που έχετε το κάψιμο και αφήστε να δράσουν για 20 λεπτά. Θα δείτε πως θα νιώσετε μια υπέροχη ανακούφιση. Αυτό συμβαίνει διότι το γάλα έχει ενυδατικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και λιπαρά.

3. Ποτέ μα ποτέ μην τραβήξετε ή τρίψετε το δέρμα σας για να αφαιρέσετε με βίαιο τρόπο τα ξηρά του σημεία. Είναι προτιμότερο να το αφήσετε να ξεφλουδίσει από μόνο του, ενυδατώνοντας συνεχώς την περιοχή με μια ενυδατική κρέμα σώματος.

4. Επίσης, μπορείτε να βάλετε μια κρέμα που έχει ως βάση της την υδροκορτιζόνη σε περιεκτικότητα 1%.

5. Αποφύγετε τη χρήση κρεμών με αντιγηραντικά συστατικά μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της επιδερμίδας σας, για να μην έχετε παρενέργειες. Μπορεί το δέρμα σας να ευαισθητοποιηθεί σε κάποιο συστατικό και να υποφέρετε και στο μέλλον από αυτό.

6. Σχετικά με το μακιγιάζ σας: Μην βάφετε το καμένο σας πρόσωπο. Προτιμήστε να απλώσετε μόνο μια πούδρα, η οποία έχει την ικανότητα να δρα καταπραϋντικά ενάντια σε μια ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Αν πάλι δεν μπορείτε καθόλου, αφήστε να περάσουν 1-2 μέρες και μετά βάλτε το make up ή το concealer σας.

7. Αν ο πόνος που νιώθετε είναι αφόρητος, μπορείτε να πιείτε 1-2 ασπιρίνες. Θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πόνο, αλλά και από το πρήξιμο.

8. Τελευταίο αλλά σημαντικότερο όλων. Αν δείτε πως το κάψιμο δεν έχει ως αποτέλεσμα έναν απλό πόνο, αλλά συνοδεύεται από φουσκάλες, πυρετό ή ναυτία, επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Και να θυμάστε, ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνος και δεν πρέπει να αγνοούμε την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του. Ένα απλό κάψιμο, αν δεν το προσέξουμε μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.