Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

«Δικαιούμαι, απαιτώ, γάμο, όνομα, σεβασμό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

4o Thessaloniki Pride και «αντιπορεία» για τον αποκλεισμό ομάδων από τη διοργάνωση.

«Δικαιούμαι, απαιτώ, γάμο, όνομα, σεβασμό». Μ΄ αυτό το σύνθημα διοργανώνεται το διήμερο 19-20 Ιουνίου το 4ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης (Thessaloniki pride) που κορυφώνεται με πορεία, στο κέντρο της πόλης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της διοργάνωσης, Θάνο Βλαχογιάννη, “πρόκειται για την μεγάλη γιορτή για την ορατότητα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών, μεσοφυλικών και τρανς ατόμων που παρά τη σύντομη ιστορία του, αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Θεσσαλονίκη”.
Πάντως, σε συνέντευξη τύπου, ο εκπρόσωπος της «Homophonia», Μάκης Γκίκας επανέλαβε την αντίθεση της συλλογικότητας για τη χορηγία στις εκδηλώσεις από το Αμερικάνικο Προξενείο, καλώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης, «έστω και την ύστατη ώρα, να μην κάνει δεκτή την χορηγία και να μην αναρτηθεί ο λογότυπός του στην αφίσα της διοργάνωσης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι στις εκδηλώσεις, γιατί θα πάει σε γάμο συγγενικού του προσώπου, σχολίασε τη στάση του Μητροπολίτη Πειραιώς που ζήτησε να απαγορεύσουν την είσοδό του στο Άγιο Όρος ως εξής:

«Δεν θέλω καν να τον χαρακτηρίσω. Την Κυριακή είχε στην Αθήνα Pride και δεν ανέφερε τίποτα. Γιατί έβαλε στο μάτι τον δήμο Θεσσαλονίκης; Δεν είναι άδικο αυτό; Γιατί τα έβαλε μαζί μου;» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Γκίκας, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις του Μητροπολίτη Ανθιμου, υπογράμμισε ότι «δεν εκπροσωπεί όλη την εκκλησία και όλους τους θρησκευόμενους πολίτες».

Σημειώνεται ωστόσο, ότι το Σάββατο, 20 Ιούνη, στις 5 το απόγευμα, θα συγκροτηθεί στην πλατεία Λευκού Πύργου κινηματικό μπλοκ στο 4ο Thessaloniki Pride από την Πρωτοβουλία Rainbow Attack και άλλες 7 συλλογικότητες της πόλης, ανάμεσα στις οποίες και η ομάδα «Sylvia Rivera».

Αφορμή για το κινηματικό μπλοκ αποτέλεσε ο αποκλεισμός της ομάδας από τη συνδιοργάνωση του 4ου Thessaloniki Pride με απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και η αποδοχή της χορηγίας του Αμερικανικού Προξενείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το pride που θέλουμε είναι αυτό που συμπυκνώνει την περηφάνια και την αγωνιστικότητα, τη μέθη για ζωή αλλά και την απόλαυση της ελευθερίας».

«Αυτή την ελευθερία δεν θα μας τη χαρίσουν οι κλειστές επιτροπές συνδιοργάνωσης του Pride, το Αμερικανικό ή όποιο άλλο Προξενείο, αλλά θα πρέπει να την κερδίσουμε μόνες και μόνοι μας, με τους δικούς μας αγώνες», καταλήγει η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Rainbow Attack.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.