Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απαγόρευσε τη «θεραπεία» ανήλικων ομοφυλόφιλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση που είχε εισαχθεί προς συζήτηση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε σήμερα ντε φάκτο την απαγόρευση να υποβάλλονται σε θεραπεία οι ανήλικοι ομοφυλόφιλοι, καθώς αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση που είχε εισαχθεί προς συζήτηση.

Με την άρνηση αυτή, το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε εκ των πραγμάτων να υποβάλλονται στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ σε «θεραπεία» μικρά παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις προκειμένου να αλλάξει ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.

Οι δικαστές δεν έκαναν κανένα απολύτως σχόλιο για τον κατάλογο με τις υποθέσεις που επρόκειτο να εξεταστούν και σχετίζονταν με το συγκεκριμένο θέμα.

Στην υπόθεση "Κινγκ εναντίον Κρίστι", το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε επίσης την προσφυγή μιας ομάδας ακτιβιστών που ζητούσαν να επιτραπεί η "θεραπεία" νεαρών ομοφυλόφιλων. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι την είχε απαγορεύσει και ένα εφετείο είχε επικυρώσει αυτήν την απαγόρευση.

Τον Ιούνιο του 2014 το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αρνηθεί να εξετάσει την απαγόρευση μιας παρόμοιας "θεραπείας" στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Το 1973 η Ένωση Αμερικανών Ψυχιάτρων έκρινε ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχασθένεια και οι ομοφυλόφιλοι δεν επιτρέπεται να υποβάλονται σε θεραπεία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται στα τέλη Ιουνίου να λάβει μια ιστορική απόφαση σχετικά με τη συνταγματικότητα του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους ζευγάρια ανδρών και γυναικών που θέλουν να αναγνωρίζεται ο γάμος τους σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και τα αντεπιχειρήματα των δικηγόρων των Πολιτειών που απαγορεύουν τους γάμους αυτούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.