Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Νέο συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών στην Αλεξανδρούπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκαινιάσθηκε από τη Γ.Γ. Ισότητας.

H οπτική του φύλου στη χάραξη των πολιτικών, μέσα από ένα πεδίο στρατηγικής στόχευσης που θα διαπερνά οριζόντια όλες τις πολιτικές, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την κοινωνική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, τόνισε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η κ. Κούβελα μετέβη και στην Κομοτηνή όπου επισκέφθηκε το αντίστοιχο Κέντρο και τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών -θυμάτων βίας, όπου διαμένουν με τα παιδιά τους.

Μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη, η κ. Κούβελα χαρακτήρισε «καταλυτικό» τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια προώθησης της Ισότητας και κάλεσε τους αιρετούς να συγκροτήσουν Επιτροπές Ισότητας στις Περιφέρειες και τους Δήμους και να υπογράψουν την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα εξασφαλιστεί η λειτουργία και η αναβάθμιση των δομών για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και ότι θα ενταχθεί σε αυτές και η συμβουλευτική εργασίας, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Οπως επισήμανε, στο πλαίσιο του ‘’Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών’’ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά και λειτουργεί στη χώρα ένα ολοκληρωμένο δίκτυο 61 δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών. Το δίκτυο των δομών περιλαμβάνει την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS15900, 40 Συμβουλευτικά Κέντρα (14 υπάγονται στην ΓΓΙΦ και λειτουργούν στις πρωτεύουσες των Περιφερειών, τα υπόλοιπα 25 λειτουργούν στους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας) και 21 ξενώνες (19 υπό την εποπτεία των Δήμων και δυο υπό την εποπτεία του ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)).

Οπως είπε η κ. Κούβελα, άμεσα θα συγκροτηθεί Επιτροπή για την κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία είναι το πρώτο δεσμευτικό διεθνές κείμενο για την πρόληψη του φαινομένου, την προστασία των θυμάτων και την τιμωρία των δραστών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.