Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Τι αναφέρει για τη μισθοδοσία των αναπληρωτών καθηγητών ο Α. Μπάλτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάντηση του υπουργού Παιδείας σε ερώτηση του Γιώργου Στύλιου.

Η μισθοδοσία προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου – όπως είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – αποδίδεται βάσει δεδουλευμένων σύμφωνα με την νομοθεσία σε αντίθεση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, των οποίων η μισθοδοσία προηγείται του μήνα της παροχής υπηρεσίας τους. Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών καταβάλλεται κατά το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα από το μήνα παροχής της υπηρεσίας.

Τα παραπάνω αναφέρει σε έγγραφο του που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Στύλιου που ζητούσε να μάθει αν δρομολογούνται διαδικασίες για την επίτευξη σταθερής ημερομηνίας μισθοδοσίας καθώς και αν θα υπάρξει μέριμνα ώστε να μειωθούν οι υπάρχουσες γραφειοκρατικές διαδικασίες που οδηγούν σε καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών των εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας στο κείμενό του γνωστοποιεί ότι για τη μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του ΕΣΠΑ έχει θεσμοθετηθεί από το 2011 μια νέα διαδικασία καταβολής της μισθοδοσίας, η οποία αφενός μεν βεβαιώνει την υλοποίηση του Φυσικού Αντικειμένου των Πράξεων μέσω παρουσιολογίων, αφετέρου διασφαλίζει την έγκαιρη καταβολή των καθαρών αποδοχών των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, οι καθαρές αποδοχές των εκπαιδευτικών καταβάλλονται ως έναντι μέχρι το τέλος του μήνα που παρεσχέθη η υπηρεσία ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται κατά την εκκαθάριση της μισθοδοσίας εντός του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με την ανωτέρω διαδικασία, η καταβολή των καθαρών αποδοχών για τον Ιανουάριο 2015 και ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21/1/2015 προκειμένου να έχουν την δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί να μετακινηθούν με ευχέρεια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Οι καθαρές αποδοχές για τον Φεβρουάριο καταβλήθηκαν για ορισμένες μόνο Πράξεις με μικρή καθυστέρηση στις 6-3-2015, λόγω των διαδικασιών διορισμού του νέου Γενικού Γραμματέα ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή. Τέλος η καταβολή των καθαρών αποδοχών για τον Μάριο 2015 πραγματοποιήθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος στις 31/3/2015.

Επίσης ο υπουργός αναφέρει ότι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο απλοποίησης και ταχύτερης πληρωμής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του ΕΣΠΑ εφαρμόζει τη διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι αρμόδιες να αποδώσουν την μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του ΕΣΠΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.