Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η ιδιαίτερη γκαρνταρόμπα της Φρίντα Κάλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πολύχρωμα ενδύματα που έκρυβαν τους φρικτούς πόνους της.

Η μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο, συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον σημαντικών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα. Τα συχνά σπαρακτικά πορτραίτα της και ο φλογερός έρωτάς της με τον επίσης ζωγράφο Ντιέγκο Ριβέρα, την έχουν κατατάξει στο πάνθεον των θρύλων της τέχνης και ταυτόχρονα, χάρη στα ζωηρά και πολύχρωμα ενδύματα που επέλεγε να φορά την έχουν μετατρέψει σε μια από τις αναγνωρίσιμες ζωγράφους στην ιστορία της τέχνης.

Περίπου 60 χρόνια από το θάνατό της, το 1954, η φωτογράφος Ishiuchi Miyako κατέγραψε την πολύχρωμη γκαρνταρόμπα της και μια σειρά από αντικείμενα όπως τα μπουκαλάκια με τα βερνίκια νυχιών, τα γάντια της, ένα ζευγάρι παπούτσια και το προσθετικό της πόδι.

Η Φρίντα Κάλο, γεννήθηκε το 1907. Στην ηλικία των έξι αρρώστησε από πολιομυελίτιδα με αποτέλεσμα το ένα της πόδι να είναι μικρότερο από το άλλο και ημιπαράλυτο. To 1925, στα 18 της, ένα τραμ συγκρούστηκε με το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε. Υποβλήθηκε σε μεγάλο αριθμό εγχειρήσεων και έκτοτε η ζωή της σημαδεύτηκε από πόνο και θλίψη για την αδυναμία της να κάνει παιδιά.


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.