Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ζωή μέσα στα συντρίμμια του Νεπάλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες μετά τα 7,4 Ρίχτερ.

Μαύρη μέρα ξημέρωσε σήμερα στο Νεπάλ μετά τη χθεσινή νέα σεισμική δόνηση των 7,4 Ρίχτερ που σκότωσε τουλάχιστον 40 άτομα στη χώρα και άλλα 17 στην Ινδία.

Η λίστα με τους νεκρούς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, λίγο καιρό μετά τα 7,9 Ρίχτερ που οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 8.000 άτομα.

Μέσα όμως στα συντρίμμια γεννήθηκε μια νέα ζωή. Η 20χρονη Maya Tamang έφερε στον κόσμο την κόρη της, λίγο μετά το σεισμό, σε ένα πρόχειρο αντίσκηνο που στήθηκε έξω από το νοσοκομείο Bhaktapur στην ομώνυμη πόλη.



Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν και σήμερα επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια, αφού δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν σαν χαρτόκουτα.











Κάτοικοι της πρωτεύουσας αφηγήθηκαν τον τρόμο που έζησαν για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

«Τον αισθανθήκαμε και αμέσως ένα τεράστιο πλήθος άρχισε να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση», αφηγήθηκε η Σουρές Σάρμα, η οποία βρισκόταν σε μια αγορά την ώρα του σεισμού. «Ήταν τρομακτικό και δυσκολεύτηκα να βγω έξω», πρόσθεσε η 63χρονη γυναίκα. «Την τελευταία φορά, στον τεράστιο σεισμό, βγήκα τρέχοντας από το σπίτι μου και σώθηκα την τελευταία στιγμή. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι όλα ξαναρχίζουν από την αρχή», συνέχισε.









Ο στρατός του Νεπάλ έχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα ελικόπτερο του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνθρωποι, μπορεί να έχει πέσει σε έναν ποταμό στην περιοχή Σάρικοτ, η οποία επλήγη από τον σεισμό, και 400 στρατιώτες συμμετέχουν στην αποστολή για τον εντοπισμό του, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Η πληροφορία που έχουμε είναι πως έχει πέσει σε έναν ποταμό αλλά κανένα από τα ελικόπτερα δεν το έχει εντοπίσει ακόμη», δήλωσε ο ταγματάρχης Ρατζάν Νταχάλ, υποδιοικητής του τάγματος Μπάρντα Μπαχαντούρ. «Τετρακόσιοι και πλέον από τους στρατιώτες μας του πεζικού το αναζητούν επίσης, μέχρι το βράδυ, μπορεί να το βρούμε», είπε.

Το ελικόπτερο UE-1Y Huey που συμμετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης έχασε την επαφή με τον ασύρματο αφού το πλήρωμά του ακούστηκε να μιλά για προβλήματα με τα καύσιμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.