Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Το κάμπινγκ αποκτά νέα διάσταση… μονωτική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για όσους θέλουν την επαφή με τη φύση, αλλά δεν τους αρέσει το κρύο.

Το κάμπινγκ είναι για πολλούς ο ιδανικότερος τρόπος για να έρθουν σε επαφή με τη Φύση.

Όμως πολλές φορές προκαλεί πονοκεφάλους σε όσους το αποτολμούν: μία τα διάφορα είδη εντόμων που καταφέρνουν να εισβάλουν στη σκηνή, ανεξάρτητα από τα μέτρα που παίρνει κανείς, μία το πιάσιμο στο σώμα από τον ύπνο στο στρώμα και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ρίγος που νιώθεις, σαν πέφτει ο ήλιος.

Μια νέα σκηνή υπόσχεται να δώσει λύση… μονωτική στο πρόβλημα αυτό.

Η εταιρεία που σχεδίασε τη σκηνή Thermo Tents, προέβλεψε την κατασκευή της με στρώματα ειδικού μονωτικού υλικού, που «αναπνέει» και το οποίο τοποθετήθηκε από τη μέσα πλευρά του αδιάβροχου, εξωτερικού στρώματος, έτσι ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία στο εσωτερικό της σκηνής.



Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία, η μόνωση πέρα από τη θερμοκρασία «μπλοκάρει» ακόμη και τους εξωτερικούς θορύβους, παρέχοντας τους κατασκηνωτές έναν πιο ευχάριστο ύπνο, μακριά από… παιδικές (και όχι μόνο) τσιρίδες.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο εφευρέτης Derek O’Sullivanα από την Ιρλανδία, ο οποίος έχει περάσει ουκ ολίγα κρύα βράδια κατασκηνώνοντας στην ύπαιθρο.



Η σκηνή μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα, έτσι ώστε να φιλοξενεί από τρία έως έξι άτομα, ενώ χάρη στα ελαφριά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της, μειώνεται το βάρος και το μέγεθός της.

Η εταιρεία ελπίζει να καταφέρει να δημιουργήσει και μια έκδοση αυτής της σκηνής, που θα μπορεί να ικανοποιεί έκτακτες ανάγκες σε περιοχές όπου έχουν συμβεί φυσικές καταστροφές.



Προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων μέσω του Kickstarter, με τις τιμές για μια μονωμένη σκηνή τριών ατόμων να κυμαίνονται στα 485 ευρώ και στα 1.190 για έξι άτομα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.