Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Κόκκινο πανί η λειτουργία μονάδας καύσης βιομάζας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι στα Γιάννενα.

Ένταση, φωνές, αποδοκιμασίες, καθώς και καθιστική ολιγόλεπτη διαμαρτυρία, από κατοίκους της περιοχής Μάρμαρα που αντιδρούν στην λειτουργία μονάδας καύσης βιομάζας στην περιοχή τους, σημειώθηκαν κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στις 4 το απόγευμα.

Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μέσα και έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων και ζητούσαν επίμονα από το σώμα να ανακαλέσει την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την λειτουργία της μονάδας στον περιοχή τους.

Όταν ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης πρότεινε στο σώμα να μην διαφοροποιηθεί από τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής ξέσπασαν έντονες διαμαρτυρίες. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης έθεσε με μια αιφνιδιαστική απόφαση την περιφερειακή σύμβουλο Νατάσα Τύρου Ούζα εκλεγμένη με την πλειοψηφία, εκτός παράταξης διότι πρότεινε η υπόθεση να ξανασυζητηθεί στο Π.Σ.

Καθώς το κλίμα φορτίστηκε, η συνεδρίαση διεκόπη και η ένταση μεταφέρθηκε στους διαδρόμους. Όταν λίγο αργότερα, επανήλθαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι στην αίθουσα συνεδριάσεων, οι κάτοικοι των Μαρμάρων ανήρτησαν ένα πανό με το σύνθημα: «Με τους κατοίκους και το Περιβάλλον ή με την μόλυνση και το κέρδος», ενώ πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία και μετά αποχώρησαν. Να σημειωθεί πως χθες το μέλος της επιτροπής αγώνα Κώστας Σιώζος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τον καρκίνο δεν των θέλουμε στα 4 χωριά μας», ενώ προανήγγειλε κινητοποιήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.