Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η απάντηση της Google στην Κομισιόν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αμερικανικός όμιλος Google «ανυπομονεί να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους επόμενους μήνες», ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τις κατηγορίες που διατύπωσε η τελευταία εναντίον του ότι καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση του στις αγορές, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα σε μια ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιό της.

Οι κατηγορίες ότι η Google δημιουργεί προβλήματα στον ανταγωνισμό και ενεργεί εις βάρος των καταναλωτών «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», προσθέτει η εταιρεία.

«Το (λειτουργικό σύστημα) Android έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και των επιλογών, μειώνοντας τις τιμές και αυξάνοντας τις επιλογές για όλους --υπάρχουν πάνω από 18.000 διαφορετικές συσκευές διαθέσιμες σήμερα», επεσήμανε η Google.

Η Επιτροπή κατηγόρησε την Google ότι καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης με συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών.

Παράλληλα η ΕΕ ανακοίνωσε ότι κίνησε επισήμως χωριστή έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σχετικά με τη συμπεριφορά της Google όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων Android.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.