Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

«Έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής Γιάννης Κλωνιζάκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμμετείχε με τον Αλέκο Παναγούλη στην απόπειρα εκτέλεσης του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

«Έφυγε» σήμερα από την ζωή ο γνωστός Χανιώτης Γιάννης Κλωνιζάκης σε ηλικία 75 ετών και μετά από την «τελευταία» από τις πολλές «μάχες» που έδωσε στην ζωή του.

Ο Γιάννης Κλωνιζάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1940 με καταγωγή απο την Σκλαβοπούλα Σελίνου. Το 1959 μπήκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Εργάστηκε ως μηχανικός από το 1968 στην Αθήνα και στο Μενίδι Αττικής, οπότε και συνελήφθη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση "Ελληνική Αντίσταση", που με επικεφαλής τον Αλέκο Παναγούλη οργάνωσαν την απόπειρα κατά του Παπαδόπουλου.

Καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξη και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Πέρασε από τις φυλακές της Αίγινας και της Κέρκυρας, απ' όπου αποφυλακίστηκε το 1973.

«Έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής Γιάννης Κλωνιζάκης

Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα και τα Χανιά. Το 1978 εξελέγη δήμαρχος Χανίων. Διατέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ επί εξαετία, μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και αντιπρόεδρος επί διετία. Επίσης μέλος του ΔΣ του τοπικού τμήματος δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ. Διατέλεσε αντινομάρχης Χανίων κατά την τετραετία 1995 - 1998.

Η κηδεία του, σύμφωνα με το flashnews.gr, θα γίνει αύριο Τετάρτη από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι Χαλέπας, στις 3 μετά το μεσημέρι.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

«Ο Γιάννης Κλωνιζάκης που έφυγε σήμερα από τη ζωή ανήκει στη γενιά εκείνη των Ελλήνων που όρθωσαν το ανάστημά τους στην πιο σκληρή και βάρβαρη μεταπολεμική περίοδο της χώρας μας, στην φασιστική χούντα που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1967. Το παράδειγμά του αποτελεί διαχρονικά ορόσημο προσωπικής ανδρείας και υψηλού δημοκρατικού ήθους.

Ο Γιάννης Κλωνιζάκης θα μείνει στη μνήμη μας σαν ο ηρωικός συνεργάτης του επίσης αείμνηστου Αλέκου Παναγούλη, για τις διώξεις και τους βασανισμούς που υπέστη εξ αιτίας της συμμετοχής του στην απόπειρα κατά του δικτάτορα, αλλά και σαν εκλεγμένος μεταπολιτευτικά Δήμαρχος Χανίων, δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος με αξιόλογη συνεισφορά στα κοινά της πόλης και του Νομού μας.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας του και τους οικείους του. Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Χανίων θα παρακολουθήσει την κηδεία του που θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Χανίων Αγ. Νικολάου στο Μεϊντάνι».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.