Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Παρουσιάζονται στους κοινωνικούς εταίρους οι πρωτοβουλίες για τον κατώτατο μισθό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επαφές Σκουρλέτη εν μέσω δυσαρέσκειας για την επαναφορά του με νόμο.

Ανοίγει η αυλαία στις συζητήσεις του υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τον κατώτατο μισθό και τα εργασιακά.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους αναμένεται να βρεθεί ο επανακαθορισμός του κατώτατου μισθού, με την ηγεσία του υπουργείου να έχει ήδη εξαγγείλει ότι η επαναφορά στα 751 ευρώ θα γίνει σε δύο φάσεις.

Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους έρχεται εν μέσω δυσαρέσκειας από την πλευρά εργοδοτικών οργανώσεων για την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει με νομοθετικές παρεμβάσεις το βασικό μισθό.

Ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης έχει υπογραμμίσει ότι από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για «μία γενναία ριζοσπαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση με κύριο χαρακτηριστικό την εξεύρεση νέων κοινωνικών πόρων».

Μπαίνουμε σε μία νέα φάση, είπε ο κ. Σκουρλέτης και εξήγησε ότι «αφήνουμε πίσω τη μαύρη πενταετία που αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις και μπαίνουμε σε μία νέα φάση για να ανατάξουμε έστω ένα μέρος της ζημιάς που έχει γίνει». Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι μόνο θετική επίπτωση θα έχουν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο, ενώ σημείωσε ότι η βίαιη μείωση μισθών τα προηγούμενα.

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του στους κοινωνικούς εταίρους ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι αυξάνονται κατά 10,91% οι κατώτατες αμοιβές, (650 ευρώ μεικτά ο μηνιαίος μισθός για τους υπαλλήλους και 29,05 ευρώ μεικτά το ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες) από την 1η Οκτωβρίου του 2015, ενώ αίρονται οι μισθολογικές διακρίσεις με βάση την ηλικία των εργαζομένων. Επιπλέον σε δεύτερο στάδιο από την 1η Ιουλίου του 2016, ο γενικός κατώτατος μισθός ορίζεται στα 751 ευρώ μεικτές αποδοχές για τους υπαλλήλους και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ για τους εργατοτεχνίτες.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή Σκουρλέτη για το νομοσχέδιο


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.