Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Νέα εφαρμογή στο facebook μετά τον σεισμό στο Νεπάλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ, το Facebook φέρνει μία νέα εφαρμογή για τον «έλεγχο ασφαλείας».



Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ η νέα αυτή λειτουργία είναι ένας απλός και άμεσος τρόπος για να ειδοποιεί ο καθένας σε παρόμοιες καταστάσεις τους συγγενείς και τους φίλους του ότι είναι καλά.



Στην προκειμένη περίπτωση, αν κάποιος χρήστης του Facebook έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας το Κατμαντού ή κάποια άλλη πόλη κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, λαμβάνει μια ειδοποίηση με την ερώτηση αν είναι ασφαλής. Απατώντας θετικά οι online φίλοι του ενημερώνονται σχετικά, μέσω μιας σελίδας που περιέχει πληροφορίες για το καταστροφικό γεγονός.

Επίσης, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αναφέρει, εφόσον το γνωρίζει, ότι κάποιος φίλος του είναι ασφαλής, ώστε να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι.



«Αν είστε σε μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, θα λάβετε μια ειδοποίηση που σας ρωτά εάν είστε ασφαλείς και αν θέλετε να ελέγξετε οποιονδήποτε από τους φίλους σας. Όταν συμβαίνουν καταστροφές, οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν αν οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς. Στιγμές σαν και αυτές, το να “συνδεθείς” έχει πραγματικά σημασία. Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους έχουν εμπλακεί σε αυτήν την τραγωδία», έγραψε ο δημιουργός του Facebook.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.