Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Τέλος σε κηδείες... με στριπτίζ στην Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον τερματισμό της παράδοξης πρακτικής θέλουν οι κινεζικές αρχές.

Τέλος σε μια μάλλον παράδοξη πρακτική είναι αποφασισμένες να βάλουν οι κινεζικές αρχές, απαγορεύοντας τις παραστάσεις στριπτίζ στις... κηδείες.

Το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας χαρακτήρισε αυτήν την πρακτική παράνομη και αντίθετη με τα «χρηστά ήθη».

Οι κινέζοι αξιωματούχοι θέλουν να σταματήσουν αυτήν την «απολίτιστη» πρακτική μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι «ερωτικές» φωτογραφίες από κηδείες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι, ιδίως στην επαρχία, οι κάτοικοι συνήθιζαν να προσλαμβάνουν καλλιτέχνες της τοπικής όπερας για να τραγουδούν στις κηδείες των συγγενών τους. Σταδιακά όμως τη θέση αυτών των τραγουδιστών παίρνουν οι... εξωτικοί χορευτές που κάνουν αισθησιακό στριπτίζ, ενώ οι τεθλιμμένοι συγγενείς του αποβιώσαντος «δαπανούν μεγάλα ποσά για να επιδειχθούν» στους γείτονές τους.

«Γυμνές» κηδείες τελούνται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία και ορισμένες οικογένειες πιστεύουν ότι τιμούν τους νεκρούς τους χρησιμοποιώντας στρίπερ ώστε να συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος για να πει το τελευταίο αντίο στον νεκρό αλλά και για να κάνουν επίδειξη του πλούτου τους.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανάρτησε στον ιστότοπό του μια «μαύρη λίστα» με πρόσωπα που συμμετέχουν σε τέτοιες παραστάσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μια χορευτική ομάδα, το Συγκρότημα Χορού και Τραγουδιού Κόκκινο Ρόδο, έκανε στριπτίζ μετά την κηδεία ενός ηλικιωμένου στην επαρχία Χεμπέι, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι καλλιτέχνες αρχικά χόρεψαν και τραγούδησαν όπως απαιτεί η παράδοση και στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους. Ένας από τους επικεφαλής του Κόκκινου Ρόδου τιμωρήθηκε από τις αρχές με φυλάκιση 15 ημερών και πρόστιμο 70.000 γουάν (περίπου 11.300 δολάρια).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.