Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Διαδήλωση στη Βαλτιμόρη για το θάνατο νεαρού μαύρου στα χέρια της αστυνομίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια παρότι ήταν τραυματισμένος.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της Βαλτιμόρης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ακόμη ανεξιχνίαστο θάνατο άνδρα που βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς και έσπασαν παράθυρα και προθήκες καταστημάτων.

Διαδήλωση στη Βαλτιμόρη για το θάνατο νεαρού μαύρου στα χέρια της αστυνομίας

Στη μεγαλύτερη κινητοποίηση μετά τον θάνατο του 25χρονου Φρέντι Γκρέι συμμετείχαν δύο χωριστές ομάδες διαδηλωτών. Οι δύο ομάδες συνέκλιναν και έκαναν ενιαία, ειρηνική πορεία προς το δημαρχείο της Βαλτιμόρης.

Η χθεσινή διαδήλωση προστίθεται σε σειρά διαμαρτυριών για τη μεταχείριση των αφροαμερικανών από την αστυνομία στις ΗΠΑ, θυμίζει το ΑΜΠΕ.

Μετά την πορεία μικρές ομάδες διαδηλωτών διασκορπίστηκαν στην πόλη και αναφέρθηκαν επεισόδια. Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ανέφερε μέσω Twitter ότι ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα σε μέλη της και έσπασαν παράθυρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τουλάχιστον δύο συλλήψεις. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Έρικ Κοβάλτσικ αναγκάστηκε να διακόψει τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WBAL όταν διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν.

Η διαδήλωση προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Βαλτιμόρη, μια πόλη 620.000 και πλέον κατοίκων στην πολιτεία Μέριλαντ.

Ο Γκρέι είχε συλληφθεί την 12η Απριλίου και πέθανε μία εβδομάδα αργότερα, υπό αμφισβητούμενες συνθήκες.

Ο θάνατος ακόμα ενός μαύρου νεαρού άνδρα στα χέρια των αστυνομικών προστέθηκε σε μια σειρά επεισοδίων που έχουν προκαλέσει κατακραυγή στις ΗΠΑ για τον τρόπο που ασκεί βία η αστυνομία εναντίον των αφροαμερικανών.

Προχθές Παρασκευή η αστυνομία της Βαλτιμόρης παραδέχθηκε ότι δεν φρόντισε να παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες στον Γκρέι παρότι είχε τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη κατά τη σύλληψή του.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη εξηγήσει πώς υπέστη τον τραυματισμό ο 25χρονος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.