Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Σε στάση εργασίας το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεύτερο μήνα χωρίς να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), καθώς όπως υποστηρίζουν, διανύουν τον 2ο μήνα χωρίς καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Αναφέρουν επίσης, ότι έχουν δημιουργηθεί «συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» στις μονάδες ψυχικής υγείας του ΕΚΕΨΥΕ, καθώς, «για το πρώτο τετράμηνο του 2015 δεν έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ από την εγκεκριμένη τακτική χρηματοδότηση για το τρέχον έτος, ενώ από την επιχορήγηση του 2014 δεν καταβλήθηκε ποσό που ανέρχεται περίπου στο 1.000.000 ευρώ». Επιπλέον, δεν έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο, αν και η θητεία του προηγούμενου έληξε τον Ιανουάριο του 2015.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αξιοπρεπείς συνθήκες για επαρκή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, διορισμό ΔΣ και ανασυγκρότηση του φορέα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με ανακοίνωσή της στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας, που έχει ως αποτέλεσμα δυσχέρειες στη λειτουργία τους, επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες και καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.